Til hovedinnhold

Vi prøver Singstar

Vi prøver Singstar

Testresultater

Morsomt for de aller fleste, selv de som ikke kan synge.
Deltakerne må få litt tid på seg til å varme opp, fare for naboklager.0

Det er en god stund siden Singstar kom for første gang, men spillet er fortsatt konge på fest.
Les også: Vi tester vorspill til PS3.

Noen begrensninger

Singstar er utvilsomt blant de spillene som gjør seg best på vorspiel. Det er nesten uforståelig hvor morsomt folk syns det er å synge når de først har fått i seg noen dråper alkohol. Spillet har likevel noen viktige begrensninger; det må ikke tas frem for tidlig på kvelden (naboene dine vil også trolig påstå det ikke skal tas frem sent), og det er viktig at deltakerne er villig til å gi det de har av sangstemme.

Om du forsøker å få festdeltakerne dine til å synge med de samme de trår over dørstokken vil neppe dette spillet bli noen suksess. Men om du senere på kvelden har noen venner som virkelig er villige til å dra på litt ekstra, så kan spillet virkelig løfte stemningen.

Gullstrupe trengs ikke

Spillet går ut på, som de fleste kanskje vet, å synge i takt med musikken på skjermen. Det er kun opp til to deltakere som kan synge på en gang, men for de som ser på kan opplevelsen bli langt morsommere enn for de som synger selv. Med to spillere kan du enten velge å synge i duell eller duett og den som treffer tonen best får flest poeng og vil stå igjen som vinner.

Hverken du eller vennene dine trenger ha noen gullstrupe for å delta i dette spillet, men det er likevel ikke alltid like lett å treffe riktig tone. Spesielt ikke om menn med mørk stemme forsøker å synge Abba. Dette er heller ikke spillet som tar mest hensyn ovenfor de synge, om du er tilnærmet tonedøv så vil dette klart gjenspeile seg i poengberegningen.

Det har likevel lite å si hvor mye poeng du får, i dette spillet synger en med den stemmen en har. Om bikkja uler og resten av festdeltakerne ligger og vrir seg på gulvet i krampelatter, så får en heller anse det som halve poenget. Bare vær oppmerksom på at naboene ikke nødvendigvis syns det er like morsomt som deg.

En slager på fest

Du kan vanskelig bomme fullstendig med dette spillet på vors. Det er unektelig et faktum at ikke alle vil alltid være med på leken, men det er overraskende hvor mange stemmebånd som faktisk løsner når de først har varmet opp.

Singstar har etter hvert kommet i mange utgaver. Du har spesialutgaver med både Abba og Queen, samtidig fins det flere versjoner med en miks av sanger. Her spørs det selvfølgelig hva slags musikksmak du har, men du vil neppe trå feil om du anskaffer deg en versjon med en god miks av velkjente poplåter. Derimot er det ikke sikkert alle på festen din er like interessert i kun å synge for eksempel Queen like godt som deg.

Festfaktor: 5.

Bildeeksempler

Mer om
annonse