Til hovedinnhold

Vi prøver Little Big Planet

Vi prøver Little Big Planet

Testresultater

Gjør seg ypperlig på nachspiel.
Blir litt vel stillesittende for å få opp feststemningen.0

Det er ikke alltid det passer å dra frem spillmaskinen på en fest og invitere festdeltakerne til en liten omgang med virtuell moro. Da bør en i det minste velge spill med omhu.
Les også: Vi tester vorspill for PS3.

Kraftig applaudert

Little Big Planet er spillet for PS3 som nærmest har fått stående applaus i alle anmeldelser. Dette spillet er et plattformspill hvor du har rollen å løse både små og store oppgaver i form av en liten tøydokke. Underveis plukker du opp klesplagg for å kle opp dukken og dekorasjoner og ting for å pynte opp på brettene og åpne hemmelige rom. Med dekorasjonene og tingene kan du også skape dine egne brett.

Spillet er gøy alene, men det kan også spilles med flere, opp til fire persjoner kan delta samtidig. Det er faktisk nødvendig for å kunne komme inn i noen av de skjulte rommene i spillet. Men hvor morsomt dette er varierer.

Krever litt tålmodighet

Det krever litt øvelse å sette seg inn i kontroller og poenget med spillet, du er derfor nærmest avhengig av at medspillerne dine enten har spilt spillet før, eller har tålmodighet til å læres opp. Når festen pågår er det langt fra alle som har den tålmogiheten som skal til. Dette medfører fort at de misliker både spillet og festen. Du bør derfor se an dine festkompanjonger før du tar frem dette spillet.

Det er dessuten slitsomt å spille om en av deltakerne bestemmer seg for å hoppe ut. Du er nemlig avhengig av at alle tøydokkene følger med på den samme skjermen. Om en blir hengende etter vil han da automatisk dø. Dette skader ikke de andre spillerne bortsett fra at han til stadighet gjennopstår fra de døde og derme dukker opp igjen. Underveis i spillet kommer du til noen slags checkpoint og du kan kun gjenfødes på et checkpoint et visst antall ganger. Den spilleren som da har meldt seg ut vil autopmatisk ta liv fra de andre.

Samtidig vil det fort skje at noen spillere rett og slett løper fra de andre slik at alle andre til stadighet dør. Noen syns det er gøy, men for spillopplevelsen tilfører du lite.

Du er derfor avhengig av at de du tar med på dette spillet helst kjenner det på forhånd, eller i det minste har lyst til å prøve det. Du må også passe på at ingen blir sittende for passive og se på. Spillet kan være morsomt, men ikke nødvendigvis for de som ikke spiller selv.

Bør spares til nachspielet

Som vorspiel-spill passer dette spillet heller dårlig, spesielt om du forventer et vorspill med hæla i taket og tenna i tapeten. Dette på tross av at musikken i spillet gjør seg ypperlig i festsammenheng. Derimot er det et ypperlig spill for deg selv og to til tre gode venner når dere kommer hjem fra byturen. Å løpe gjennom denne surrealistiske verdenen som en rolig avslutning på kvelden vil kunne være perfekt.

Festfaktor: 2
Nachspielfaktor: 5

Bildeeksempler

Mer om
annonse