Til hovedinnhold

Test av Telenors musikktjeneste

(Oppdatert)

De fleste mobiler som nå selges på det norske markedet har innebygget musikkspiller. Likevel sverger mange til å bruke egne MP3-spillere, framfor å utnytte musikkfunksjonene som finnes på telefonen. Hvis du hører til i den siste kategorien, kan det likevel hende at du gjerne skulle hatt en ny låt som ringetone, eller våkne opp til noe annet en den sjenerende pipelyden du har som alarmsignal.

Det finnes flere måter å kjøpe musikk på lovlig vis som du kan bruke på mobilen. Vi har i denne omgang testet ut Telenors musikkbutikk på mobilen.

Prisen for popen
Du har muligheten til å melde deg inn i Telenors musikklubb som gir deg 10 låter for 59 kroner per måned. Det er tilsvarende halv pris på de ti sangene du betaler for. For enkeltsanger betaler du nemlig 8-12 kroner per sang (nyheter koster 12 kroner). Standardprisen per album er 99 kroner. Datatrafikk som genereres i forbindelse med nedlastning av musikk, er inkludert i prisen.

Laster du ned mye musikk til mobilen, er dette langt dyrere enn å velge Netcom Music Player, hvor du betaler 99 kroner per måned for fri nedlastning av musikk. Hvis Telenor skal oppfordre brukerne til å bruke deres musikktilbud hyppig, burde et ”fri nedlastningsalternativ” vært tilgjengelig.

Bra utvalg
Vi blir faktisk litt overrasket over hvor bra utvalget er i Telenors musikkbutikk. I følge Telenor finnes det over en million låter som kan lastes ned – de fleste av dem uten kopisperre – og vi fant det aller meste vi lette etter. The Beatles, som sjeldent er å finne i digitale nettbutikker, er heller ikke med hos Telenor. Dette har med rettigheter å gjøre. Musikken du kjøper til mobilen som er uten kopisperre, kan du også bruke på PC-en- eller MP3-spilleren din.

Men vi finner en rekke låter fra mindre kjente artister som for eksempel Johnossi og The National, og det er meget positivt. Et par søk i andre musikksjangre avslører at det er et bredt spekter av musikk i Telenors musikktjeneste – en klar fordel for mobilbrukere med en eklektisk musikksmak.

Brukervennlighet
For å logge på Telenors musikkbutikk på mobilen taster du inn http://wap.telenormobil.no/musikk/ i nettleseren. Du kan også sende en SMS med kodeord musikk til 2244 for å få tilsendt denne linken. På forsiden finner du linker til noen av de mest nedlastede låtene, men vi anbefaler at du bruker søkefeltet for å finne fram. Skriv inn artistnavn, album, eller navn på sangen, og trykk søk. Deretter får du frem relevante forslag.

Når du har valgt låt eller album får du frem prisen og informasjon om hvorvidt låten er kopibeskyttet. Trykker du ”Kjøp”, lastes låten ned til din mobil, og du belastes for kjøpet. Du har også mulighet til å høre et lite utdrag av låten før du kjøper.

Smak av honning?
Telenors musikkbutikk for mobil er enkel i bruk, og inneholder haugevis av bra artister, album og låter. Likevel er prisen avskrekkende høy, med mindre du melder deg inn i musikklubben og begrenser deg til 10 nedlastninger per måned, og da faller på en måte hele tilbudet igjennom.

Hvem gidder å kjøpe mobilmusikk til blodpris? Ikke vi.

Pris: 2/6
Utvalg: 5/6
Brukervennlighet: 4/6

Totalt: 4/6

Mer om
annonse