Til hovedinnhold

Lover lavere makspris på data

Telenor hevder de har opplevd en formidabel suksess med sitt mobile bredbåndstilbud i 2008, men ønsker likevel at flere skal ta i bruk mobilt bredbånd og internett på mobilen. Telenor opererer i dag med en makspris på 75 kroner per dag. Til sammenligning er maksprisen 20 kroner per dag hos for eksempel Netcom og Ucan 2.

For å gjøre det mer attraktivt for kundene å mobilsurfe, lover Telenor nå at de vil senke maksprisen på nyåret.

Prisene ned, bruken opp

På en pressekonferanse i Oslo kunne leder i Telenor Norge, Ragnar Kårhus, bekrefte at vi kommer til å se lavere datapriser både i Norge og i Europa i tiden fremover. Dersom det blir billigere å bruke datatrafikk, er sannsynligheten stor for at enda flere kunder vil benytte seg av mobilt bredbånd og mobilsurfing. Kårhus ville imidlertid ikke si hvorvidt prisen på mobilt bredbåndsabonnementet Fri Bruk – som i dag koster 499 kr./mnd. – ville nedjusteres med det første.

- Vi vurderer hele tiden om vi har riktig pris, og det er selvsagt også i vår interesse at vi har en bra pris, sier Kårhus til Mobilen.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Ragnar Kårhus, Leder for Telenor Norge.

Telenor ymtet frempå at de i stedet ser behovet for å tilrettelegge bedre for mobilsurferne som kanskje kun ønsker å bruke datatrafikk en gang i blant, og som derfor ikke har behov for et mobilt bredbåndsabonnement. Særlig med tanke på innholdstjenester, som musikk og spill, som Telenor ønsker å gjøre lettere tilgjengelig for kundene.

For høy makspris

At dagens makspris på 75 kroner per dag for datatrafikk er for høy til å lokke til seg flere brukere, er Telenor tilsynelatende fullstendig klar over.

- Det må kunne gå an å sjekke avisene på nett uten å ha mobilt bredbåndsabonnement. Det bør ikke koste mer enn en avis eller to å sjekke nyhetene på mobilen. Vi ser et betydelig potensial for å ta i bruk internett på mobilen, sier Kårhus.

Når kommer dere til å sette ned maksprisen på data?

- Det kommer vi til å gjøre noe med tidlig på nyåret. Skal vi få mange til å ”prøve seg” på internett på mobilen, må maksprisen ned, svarer Divisjonsdirektør Consumer Svein Henning Kirkeng i Telenor Norge til Mobilen.no.

Ulike behov

Kirkeng hevder at det blir enda mer interessant med innholdstjenester når mobiler som Nokia N97, Nokia Tube, og nye versjoner av Iphone, etter hvert kommer på markedet.

- Kundene har ulike behov, og ulike interesser, sier Kirkeng.

- Vi må tenke ”liten skjerm”, og vi må ha en (lavere) makspris per dag. Innholdstjenester øker når vi får erfarne brukere, sier han videre.

(Artikkelen fortsettes.)


Når N97 kommer på markedet, tror Telenor at det vil bli enda mer populært med innholdstjenester.

Innholdstjenester

Tidligere i år lanserte Telenor Djuice og Platekompaniet en digital musikkbutikk, hvor du kan kjøpe musikk uten kopisperre. Kirkeng sier at de vil satse på å levere attraktive innholdstjenester, også i fremtiden.

- Spill – globalt sett – har blitt en stor kategori innen innholdstjenester. Musikk og spill kommer til å bli enda viktigere i tiden fremover, sier Kirkeng.

- Vi kommer til å velge noen få områder å satse på for å løfte innholdsmarkedet, avslutter Kirkeng.

Mer om
annonse