Til hovedinnhold

Søt musikk fra Nokia

Nokia fortsetter sin satsning på musikk, og kommer nå med tre nye modeller i sin Xpress Music-serie. I tillegg vil finnene også rulle ut sine tjenester Comes with Music og Itunes-rivalen Nokia Music Store i flere markeder.
Her hjemme har Nokia allerede blitt enige med rettighetshaverne i Tono om bruk av sanger for sin Comes With Music-tjeneste (se faktaboks til høyre), men foreløpig er det ikke klart når tjenesten blir tilgjengelig her hjemme. Men nå lover de at vi skal få tilgang til Nokia Music Store for å kunne kjøpe musikk.
- Nokia Music Store kommer også til Norge, i de kommende månedene. Vi har foreløpig ikke sagt noe om når Comes with Music eventuelt kommer, sier Oscar Sødergren, informasjonssjef i Nokia, til Mobilen.no.
Nokia Music Store er en tjeneste som fungerer på samme måte som Apples Itunes, men da optimalisert for Nokias musikkmobiler.

Nokia 5730 Xpress Music

Dette er Nokias første musikkmobil som har fullt Qwerty-tastatur. 5730 har også fått en egen startskjerm for musikk, kontakter, spill, kontakter og e-post.

Telefonen har også egne spillknapper, og støtter fullt ut Nokias gaming-satsning N-gage Area. Her er turbo-3G og støtte for trådløst nettverk slik at du enkelt skal kunne laste ned musikk og spill rett på telefonen, kameraet er på 3,2 megapiksler og du får med et minnekort på åtte gigabyte i pakken. Du kan se alle spesifikasjonene i faktaboksen til høyre.

Nokia 5730 kommer en gang i løpet av høsten, og antakelig vil koste rundt 3.000 kroner.

Nokia 5330 Xpress Music


I tillegg til musikk skal 5330 også rette seg mot Facebook-brukere og andre sosiale nettverks-junkier, med enkel tilgang til denne type nettsider. Her er det støtte for stereo overføring av musikk via Bluetooth, 3G og minnekort. Les alle spesifikasjonene i faktaboksen til høyre.
Også 5330 er ventet å komme i butikk i løpet av høsten, og vil koste noe under 2.000 kroner.

Nokia 5030 Xpress Music

Dette er finnenes første mobil med intern FM-radioantenne – slik at du kan høre på radioen uten å måtte koble til eksterne hodetelefoner. Ellers har ikke denne modellen spesielt mye å skilte med, den mangler kamera og høyeste datahastighet er Edge. Se spesifikasjonene i faktaboksen til høyre.

5030 kommer allerede i vår eller sommer, og blir en av markedets billigere modeller med en pris rundt 600 kroner, om vi skal tro pressemeldingen fra Nokia.

Mer om
annonse