Til hovedinnhold

Hvem er best på musikk: Telenor vs Netcom

At mobilen er fullt brukbar som musikkspiller blir det stadig mindre tvil om. For mange har mobilen erstattet en bærbar MP3-spiller, i tillegg til at det har kommet en rekke mindre anlegg som man enkelt kan koble mobiltelefonen til for å spille av musikk. Selv de som ikke har erstattet MP3-spilleren med mobiltelefonen, setter gjerne pris på å ha et par sanger på mobilen som kan brukes som ringetone eller alarmsignal.

Både Netcom og Telenor har merket seg den økende interessen for musikk til mobilen. Da vi testet de to ulike musikktilbudene, så vi flere likheter enn forskjeller, og ble generelt positivt overrasket over tjenestene – med unntak av det høye prisnivået.

Netcoms musikktilbud
Netcoms musikkbutikk er meget brukervennlig, og WAP-sidene er ”ryddige” og oversiktlige. Det liker vi. Utvalget er vel så bra som hos Telenor (om ikke bedre), og her finner vi også en rekke spennende LIVE-opptak og coverversjoner som vi aldri hadde hørt tidligere. Netcom har også samlet musikken i kategorier, slik at du kan velge en sjanger du liker og få frem kjøpetips. Dette fungerer meget bra.

Pris per låt er normalt også 12 kroner hos Netcom. Det synes vi stadig er alt for høyt. Du får imidlertid et begrenset utvalg låter til en langt mer hyggelig pris – 5 kroner. Netcom tilbyr også Netcom Music Player, en tjeneste som gir deg ubegrenset nedlastning for 99 kroner per måned. Ulempene er at du kun kan spille av musikken via Netcom Music Player – ikke via musikkspilleren på mobilen din –, samt at du ikke kan bruke musikken som ringetoner eller alarmsignal. Du får heller ikke musikk kjøpt via Netcom Music Player til odel og eie, ettersom den er kopibeskyttet, og vil forsvinne når du avslutter tjenesten. Det blir altså musikkleie, ikke kjøp av musikk.

Karakter 5/6
Les hele testen av Netcoms musikktilbud

(Artikkelen fortsettes.)

Telenors musikk butikk
I vår test av Telenors musikkbutikk var inntrykket at den var enkel å bruke, samt at utvalget var meget bra. Vi fant en rekke artister, låter og album som vi faktisk ikke hadde forventet å finne. Kvaliteten på låtene var etter vår mening god nok til formålet.

Prisen på låtene var imidlertid høyere enn vi skulle ønske. Standardprisen er nemlig på hele 12 kroner per låt. Hos Itunes er prisen normalt 8 kroner, men du får bare et fåtall låter til den prisen hos Telenor. Et positivt initiativ er likevel Telenor Musikklubb, hvor du betaler 59 kroner for 10 sanger per måned (altså 5,90 kroner per låt). Vi liker derimot ikke at dette er begrenset til bare 10 låter per måned, slik at du fortsatt må betale blodpris dersom du laster ned flere enn de låtene som er inkludert i månedsprisen. Hadde standardprisen vært på 5-6 kroner – uansett hvor mange låter du lastet ned – ville vi definitivt tatt i bruk tjenesten oftere. Alternativt skulle vi ønske det var mulig å betale en viss sum per måned for ubegrenset nedlastning av musikk via Telenors musikkbutikk.

Karakter 4/6
Les hele testen av Telenors musikktilbud

(Artikkelen fortsettes.)

Hvem er best?
Telenors musikkbutikk endte opp med terningkast 4, mens Netcoms musikktilbud fikk terningkast 5. Det var imidlertid små vesentlige forskjeller mellom de to – med unntak av Netcom Music Player. Begge tjenestene fungerte godt og utvalget var imponerende bra hos begge operatørene.

Dessverre var Telenor og Netcom nesten like dårlig på pris…

Mer om
annonse