Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

Tre lydplanker fra Philips

Innledning

Du har sikkert fått med deg betegnelsen "lydplanke" – en slank, men bred høyttaler som plasseres ved TV-en, akkompagnert av en subwoofer. Disse produktene har gjerne som mål å produsere surround-lyd, takket være bruk av flere høyttalerelementer og DSP-teknologi.

Mange vil sikkert rynke på nese over produkter som dette. En enkel høyttaler med en subwoofer skal erstatte et skikkelig surround-oppsett?

Vel, vi kan vel først som sist slå fast at noen fullverdig ersatning for skikkelige surround-oppsett med flere høyttalere blir dette ikke. Men langt på vei kan en lydplanke gjøre samme nytten.

En lydplanke har dessuten fordeler med å oppta lite plass og er i tillegg svært barnevennlig, ved at den kan skrus opp på veggen utenfor minstens rekkevidde.

I denne testen har vi tatt en titt på tre produkter fra Philips i ulike prisklasser. Er det for eksempel veldig stor forskjell på en lydplanke til 2500 kroner og en til 8000?

Vi planla opprinnelig en større samletest av lydplanker fra en rekke produsenter, men har dessverre måtte legge de planene på is denne gangen. Vi håper å komme tilbake med flere tester av lydplanker om ikke så alt for lenge.

Takk til Philips for lånet av produktene.