JVC satser trådløst

Stadig flere vurderer en såkalt lydplanke, for å få et plassbesparende og nøytralt anlegg, men likevel med en viss følelse av surround-lyd. Disse produktene finnes med prislapper fra et par tusen kroner og opp til rundt tyve tusen, og kommer med forskjellig funksjonalitet.

Nå er JVC på banen med et par nye produkter i denne kategorien, som plasseres seg i det nedre mellomsjiktet hva angår pris.

TH-BA3 er en pakke bestående av en lydplanke for senter og fronthøyttalere, en subwoofer, en ekstern forsterker-del og to små bakhøyttalere. Subwooferen og bakhøyttalerne mates med lydsignalet trådløst.

Selve planken inneholder fire høyttalere, hvor to av dem er dedikert til senterkanalen. Støtte for Dolby Digital, DTS og Dolby ProLogic II er på plass, men merkelig nok sier pressemeldingen ingenting om støtte for de nyeste tapsfrie HD-formatene.

Trådløs totalpakke: JVC TH-BA3, med planke, sub, forsterker og bakhøyttalere 
(klikk for større bilde)

Ifølge JVC skal systemet prestere "280 watt", men det sies i kjent stil dessverre ingenting mer om hvilke målekriterier som ligger til grunn for det tallet.

Veiledende pris er satt til $550 og produktet blir tilgjengelig i USA i desember. Vi anslår prisen her til lands dermed blir i underkant av 5000 kroner, men legg gjerne inn en prisvarsling for å få beskjed når norske nettbutikker fører produktet.

TH-BS7 (avbildet øverst i artikkelen) er på sin side en svært kompakt lydplanke, som bare måler 3,6 cm i høyden. Ifølge JVC snakker vi her om et "4.1-system", altså en lydplanke med fire innebygde høyttalere og en subwoofer av en den trådløse sorten.

Hver av de fire høyttalerne er oppgitt til "20 watt", og to av dem er viet til senterkanalen. Total effekt er oppgitt til "180 watt", men igjen mangler alle vitale data som kan gi dette tallet mening.

Følg Audiovisuelt på Twitter

Prisen er satt til $600 og tilgjengelighet i USA er ventet i løpet av desember. Her til lands blir prisen dermed trolig rundt 5000 kroner, men også legg inn en prisvarsling for å få beskjed når norske butikker legger til produktet i sine prislister eller får produktet på lager.

(Kilder: Slashgear, Itechnews, JVC)

Les også
Yamaha klar med ny planke-toppmodell
Les også
Alt i ett fra JVC
Les også
Overfører 1080p trådløst
Les også
Trådløst fra Creative
Les også
Med TV-skjermen som høyttaler
Les også
Trådløs sub fra KEF
Les også
Tar i bruk WirelessHD
Les også
JVC lanserer Blu-ray-spiller
Les også
Hjemmekino for folk flest
annonse