Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSony Xperia Go ST27i

Lekker smartmobil som ikke lekker

Sony Xperia Go er en slank og stillig mobil som tåler mer enn de fleste.

Design, skjerm og menyer

Når du hører snakk om mobiler som skal tåle både støv og vann tenker du kanskje på store, klumpete og stygge mobiltelefoner i gummi og plast.

Sony Xperia Go er imidlertid pen å se på, og den veier bare 110 gram og er under en centimeter tykk. Likevel er telefonen IP67-sertifisert, noe som innebærer at den er fullstendig støvtett samtidig som den skal tåle å senkes 1 meter under vann i opptil 30 minutter.

Dette er med andre ord en telefon du trygt kan ta med på stranden, på joggetur i regnværet, eller for den saks skyld – ringe med i dusjen.

Vanntett og pen å se på

Det er ikke mulig å se på utsiden at Xperia Go er en vann- og støvtett mobil. Det pene ytterskallet i matt svart plast ser nemlig ut som et vanlig mobildeksel, og det er da heller ingenting som hindrer vann i å trenge inn rundt kantene av ytterdekselet.

Plukker du av bakdekselet ser du imidlertid med en gang at dette ikke er en vanlig mobiltelefon. Her er det nemlig ikke noe løst batteri, og det er ingen synlig elektronikk. Alt sammen befinner seg bak et fullstendig tett plastkabinett. SIM-kort og Micro-SD-kort settes inn bak vanntette luker på siden av telefonen. Senker du telefonen ned i vann vil det altså kunne komme fukt inn bak bakdekselet, men inn i telefonens indre gemakker kommer vannet aldri.

Liker du ikke svart, finnes for øvrig telefonen også i gult eller hvitt.

Telefonen er utstyrt med en micro-USB-kontakt på høyre side og en 3,5 mm hodetelefonutgang på venstre side. Begge har et vanntett deksel foran seg. Når du plugger ut en kabel får du beskjed om at du må huske å sette på dekselet igjen for å sikre at telefonen er vanntett. Skal du bruke telefonen i øsende regnvær bør du altså ikke bruke USB-kabel, og du bør holde deg til trådløse hodetelefoner.

Lav oppløsning på skjermen

Maskinvaremessig har Xperia Go mye til felles med Sony Xperia U, som vi har testet tidligere. Begge telefonene har 3,5-tommers skjerm, samme prosessor, samme kamera og like mye minne. Menyer, funksjoner og batteri er også ganske likt.

Den største forskjellen mellom Xperia U og Xperia Go, er at Xperia Go har lavere oppløsning. Mens Xperia U kommer med en 3,5-tommers skjerm med oppløsning på 480 x 854 punkter, har Xperia Go en like stor skjerm med oppløsning på bare 320 x 480 punkter. Det betyr lavere pikseltetthet og mindre skarphet i bildet.

Skjermen er likevel ikke dårlig. Den er er lyssterk og den benytter samme Bravia-teknologi for bildeforbedring som du finner også på dyrere Xperia-modeller og på Sonys TV-er. Fargene er klare og fine, men endrer seg noe når du betrakter skjermen fra siden. Men den lave oppløsningen gjør at du fint ser enkeltpunktene på skjermen hvis du kikker nøye etter. Tekst blir dermed ikke sylskarp i kantene. Samtidig må vi huske på at dette er en forholdsvis rimelig telefon, og med det i bakhodet må vi si at skjermen er absolutt godkjent. Oppløsningen er den samme som på Sonys treningsmobil Xperia Active, men lavere enn Motorolas vanntette mobil Motorola Defy+.

En 3,5-tommer er kanskje i minste laget for enkelte, men samtidig gjør denne størrelsen at telefonen får et veldig hendig format og glir lett ned i lommene i selv de trangeste olabuksene.

Skjermen har det Sony kaller "wet finger tracking", som betyr at den skal fungere godt selv om du er våt på fingrene. Vi ble overrasket av et kraftig skybrudd under utendørstestingen av denne telefonen – og kunne da selv konstatere at skjermen fungerte akkurat like godt selv i øsende regnvær. Telefonen så med andre ord ut til å trives bedre i det dårlige været enn journalisten, som hadde glemt paraplyen hjemme.

Fine menyer

Brukergrensesnittet på Xperia Go er det samme som vi kjenner fra de øvrige Xperia-modellene. Telefonen kommer med Android 2.3.7, og så har Sony gjort sine egne tilpasninger på toppen. Grensesnittet er likevel ganske nært opp mot det som er standard Android-grensesnitt, og du har tilsammen fem startskjermer som du kan plassere snarveier, mapper og widgeter på. En oppdatering til Android 4.0 Ice Cream Sandwich skal ikke være langt unna.

I motsetning til på mange andre Android-mobiler får du ikke opp miniatyrer av alle startskjermene når du kniper fingrene sammen på startskjermen. I stedet får du opp et oversiktsskjermbilde som viser de ulike widgetene fra alle startskjermene i ett og samme bilde. Da kan du gå direkte til en bestemt widget ved å trykke på den. Vi synes kanskje ikke denne funksjonen er så veldig nyttig, og ville heller foretrukket den vanlige miniatyrvisningen som er på andre Android-mobiler.

Sony har for øvrig en funksjon som kalles Timescape, som viser oppdateringer fra Facebook og Twitter i ett og samme grensesnitt, i en slags tidslinje. Det er mulig å installere tillegg til Timescape, for eksempel hvis du vil ha YouTube- eller Foursquare-oppdateringer i det samme tidslinjegrensesnittet.

I pakken finner du:

  • Batteri
  • Ørepropper med mikrofon
  • Micro-USB-kabel for lading og synkronisering
  • USB-lader
  • Oppstartsguide

Teknologi og funksjoner

Selv om Xperia Go ikke er blant de mest avanserte mobilene på markedet, har den likevel gode spesifikasjoner. Systembrikken er en NovaThor U8500-brikke fra ST-Ericsson. Den inneholder to 1 GHz Cortex A9-prosessorer og en Mali 400MP grafikkbrikke. Dette er samme innmat som i Xperia U og Xperia P.

Telefonen støtter opptil 14,4 Mbps nedlasting i 3G-nettet, eller 5,76 Mbps opp. 3G-forbindelsen kan deles med andre enheter ved å aktivere det som kalles "Flyttbar trådløs sone" i innstillingsmenyen. Wi-Fi-delen av telefonen støtter for øvrig både 802.11b, g og n – men bare på 2,4 GHz.

I daglig bruk fungerte Xperia Go ganske problemfritt. Vi opplevde ved et par anledninger at høyttalerfunksjonen ufrivillig ble slått på når vi snakket i telefonen. Årsaken er at sensoren som skrur av skjermen når du holder telefonen mot øret er plassert slik at den i hvert fall for undertegnedes del havnet på utsiden av øret – med det resultat at skjermen ikke skrudde seg av. Men man vente seg raskt til å holde telefonen litt lenger frem, og da forsvant problemet helt.

Telefonen oppførte seg ellers eksemplarisk under samtaler, og både vi og dem vi snakket med opplevde lydkvaliteten som god. Batteriet er på bare 1305 mAh, men siden maskinvaren ikke krever altfor mye opplevde vi ikke batterilevetiden som dårlig. Vi ladet stort sett en gang i døgnet, men hadde vanligvis en del strøm igjen på batteriet ved dagens slutt.

Batteriet er for øvrig kapslet inn for å være beskyttet mot inntrenging av vann, og dermed ikke mulig å skifte ut uten videre.

Mangler noe fra tidligere treningsmobiler

Telefonen har Bluetooth 3.0. Skulle vi brukt denne mobilen som treningsmobil kunne vi ønsket oss Bluetooth 4.0, som åpner opp for bruk av svært strømgjerrige pulsbelter og andre typer treningstilbehør. Såkalte Bluetooth Smart-pulsbelter, basert på Bluetooth 4.0 "Low Energy", fungerer vanligvis fortsatt ikke på Android-mobiler, men det er bare et tidsspørsmål før dette vil komme for fullt.

Tidligere støttet Sony en annen strømgjerrig tilkoblingsstandard for treningsutstyr, kalt ANT+. Dette finnes på treningsmobilen Sony Ericsson Xperia Active, men mangler på Xperia Go.

Beskjeden lagringsplass kan utvides

Når det gjelder lagringsplass, har du i likhet med Xperia U ikke mer enn 4 GB. Det holder ikke så veldig lenge hvis du installerer mye apper og legger over litt musikk, video og bilder. Heldigvis støtter telefonen MicroSD-kort slik at du enkelt kan utvide lagringsplassen. Sony oppgir at telefonen skal støtte MicroSD-kort opptil 32 GB, men vi da vi testet med et FAT32-formatert 64 GB-kort fungerte også dette helt utmerket. Kjøper du et 64 GB MicroSD-kort i butikken vil det ofte være formatert i det såkalte exFAT-formatet, og da må du formatere det fra innstillingsmenyene i telefonen før du bruker det.

En annen smart ting med Xperia Go, er at den gir deg valget om du vil koble telefonen til PC-en i MTP- eller MSC-modus. MTP betyr Media Transfer Protocol og har en del fordeler fremfor MSC – Mass Storage device Class, hvor lagringsplassen i telefonen dukker opp som en vanlig USB-disk. Med MTP vil telefonen kunne brukes på vanlig måte selv om du overfører filer, og det er ikke mulig at PC-en ødelegger filsystemet på telefonen. Men det er også noen ulemper, som at du på Mac må installere egen programvare for å få overført filer fra en MTP-tilkoblet telefon. Det at du får mulighet til å velge er bra. Du kan for øvrig lese mer om forskjellene mellom MTP og MSC her.

I likhet med Xperia U mangler også Xperia Go NFC – Near Field Communications. Det betyr at telefonen ikke er forberedt for fremtidige betalingsløsninger eller enkel utveksling av informasjon mellom to mobiler, slik du kan på mobiler som for eksempel Sony Xperia P. Men NFC er foreløpig ikke mye brukt, og de fleste vil neppe savne det.

Telefonen har for øvrig en smart funksjon som detekterer når du plugger inn ulike typer tilleggsutstyr. Med LiveWare Manager kan telefonen for eksempel detektere at du plugger inn hodetelefoner, og automatisk starte opp et program – for eksempel en musikkavspiller. LiveWare Manager kan også detektere når du plugger inn laderen, og for eksempel automatisk starte opp klokke-appen.

Ok nettleser

Nettleseren er en standard Android Webkit-nettleser, som funksjonalitetsmessig er ganske god. Ytelsen er stort sett også bra, men det hender at den av og til henger litt. Du kan dobbelttappe på skjermen for å zoome inn eller ut, men zoomingen går litt tregt. Zooming med to fingre går kjappere. Skulle du ikke være fornøyd med den medfølgende nettleseren, anbefaler vi at du installerer for eksempel Opera Mobile eller Firefox.

Nettleseren støtter Flash, men ved å skru av dette kan du øke ytelsen noe på tunge nettsider. Flash er uansett en teknologi som etter alt å dømme er på vei bort, og det er ikke sikkert du vil savne det om du skrur det av.

Nytteprogrammer

Telefonen leveres med et greit utvalg med nytteprogrammer.

Programmet OfficeSuite 6 følger med for lesing av filer i Microsoft Office-formater. Det er imidlertid kun støtte for lesing av filer, vil du ha mulighet til å opprette nye filer eller redigere filer må du oppgradere til OfficeSuite Pro. Dette koster 9,99 euro, det vil si rundt 75 kroner.

E-postklienten er ganske god, og tillater at du samler flere e-postkontoer i samme grensesnitt. Som på andre Android-telefoner følger det med en egen e-postklient for Gmail, men det er fullt mulig å samle både Gmail-, Exchange- og evt. POP- og IMAP-e-post i samme program. Også kalenderappen gjør en god jobb, og støtter visning av mange ulike kalendere samtidig. Hver kalender får sin egen fargekoding.

Det å skrive e-post på skjermtastaturet fungerer ganske bra, men siden skjermen er på bare 3,5 tommer er det lett å bomme på tastene hvis du forsøker å skrive fort. Den automatiske stavekontrollen gjør imidlertid en ganske god jobb i å rette opp underveis.

Navigasjonsprogrammet WisePilot følger med, men selv om programmet tilsynelatende er gratis, får du bare en 30-dagers prøvelisens. Prøveperioden begynner å løpe fra første dag du starter programmet. Vil du fortsette å bruke programmet etter prøveperioden koster det 29,99 euro (ca. 225 kroner) for et livstidsabonnement, eller 5,95 euro for 1 måned.

Vil du ikke betale for en navigasjonsløsning, fungerer også Googles egen navigasjonsapp ganske godt. Den er helt gratis, og ligger forhåndsinstallert på telefonen.

Treningsapper

En vanntett mobil som dette er perfekt til trening. Du slipper å bekymre deg for kondens i telefonen når du bruker den utendørs i all slags vær, eller har telefonen på innsiden av en klam treningsjakke.

Sony har lagt ved flere treningsapper på telefonen. Adidas MiCoach er en veldig god treningsapp som lar deg sette opp profesjonelle treningsprogrammer på PC-en. Så hjelper MiCoach-appen på telefonen deg med å følge treningsprogrammet dag for dag. Er du av den litt mer lekne typen, er FigureRunning en morsom app hvor du skal forsøke å tegne figurer på kartet når du løper. Verden er ditt lerrett og du er fargeblyanten! som produsenten av appen selv sier. I tillegg til disse to treningsappene følger skrittelleren Walkmate med. Denne kan ligge i bakgrunnen og fortelle deg hvor mange skritt du har gått og hvor mange kalorier du har forbrent i løpet av dagen.

God ytelse

Vi opplevde ytelsen til telefonen stort sett som ganske god. Som nevnt tidligere var det noen tregheter av og til i nettleseren, og det hendte det var noen mindre pauser i brukergrensesnittet når vi vekslet mye mellom apper og hadde mye på gang samtidig. Men i det store og hele vil dette oppleves som en rask telefon i forhold til andre modeller i samme prisklasse.

Her er noen ytelsestester vi kjørte på telefonen:

Multimedia

Sony Xperia Go er en god underholdningsmobil. Telefonen er god på musikk og video, og den har ganske god støtte for ulike medieformater.

Støtte for DLNA gjør at du enkelt kan vise video, bilder og musikk på en DLNA-kompatibel enhet, for eksempel en TV. For eksempel når du befinner deg i bildegalleriet kan du trykke "Spill av på enhet" for å sende video og bilder til en annen enhet. Du kan også bruke den medfølgende appen "Tilkoblede enheter" for enten å bruke telefonen som medieserver (spille av telefoninnhold på en DLNA-enhet, for eksempel en TV) eller for å hente mediefiler fra andre DLNA-enheter og vise dem på telefonen. Har du for eksempel en NAS (nettverksdisk) med DLNA-støtte hjemme, vil du kunne få tilgang til hele mediebiblioteket på NAS-en på telefonen.

Dum plassering av hodetelefonutgang

Av en eller annen grunn har Sony valgt å plassere hodetelefonutgangen på siden av telefonen i stedet for på toppen. Vi synes dette er spesielt merkelig med tanke på at dette er en mobil som leveres med flere treningsapper forhåndsinstallert, og med denne plasseringen av hodetelefonutgangen er det vanskelig å få telefonen til å passe inn i noen av treningsarmbåndene som finnes. En vanntett mobil er perfekt på joggeturen, men det er upraktisk at hodetelefonpluggen må stikke ut på siden av telefonen.

Når det er sagt, så bør du kanskje uansett bruke Bluetooth-hodetelefoner hvis du vil være sikker på å ikke få vann i telefonen hvis du bruker den i regnvær. Hodetelefonutgangen har et tett deksel foran seg som må åpnes opp når du vil bruke hodetelefoner, og det er en viss risiko for at vann kan komme inn i hodetelefonutgangen når dette dekselet er åpent.

God på musikk

Sony Xperia Go har en god musikkspiller. Det er en slags coverflow-funksjon for å bla i albumene dine, og du kan selvfølgelig også få musikken sortert etter låter, album eller artister. Spillelister kan opprettes direkte på telefonen, og det er automatiske spillelister for sanger du har merket som favoritter og for de mest avspilte sangene.

Med funksjonen SensMe får du automatisk spilt av musikk tilpasset humøret ditt. Alle sangene du har liggende på telefonen vil kategoriseres, så kan du velge å få avspilt for eksempel "energisk" eller "avslappet" musikk.

Når du spiller musikk kan du trykke en spesiell knapp for å søke opp artistinformasjon, sangtekster, musikkvideoer og annen informasjon om sangen som spilles for øyeblikket.

Musikktjenesten Music Unlimited følger med. Dette er en abonnementsløsning som gir deg tilgang til mer enn ti millioner sanger. Løsningen ligner på Mix Radio på Nokia-mobiler, og fungerer ved at du velger hvilken sjanger med låter du vil ha – så setter Sony sammen en spilleliste basert på din musikksmak. Tjenesten koster 49 kroner i måneden. Vil du velge fritt hvilke sanger du vil spille av, må du ha et Premium-abonnement til 89 kroner i måneden.

Bruker du Spotify eller Wimp er det neppe nødvendig å betale for Music Unlimited i tillegg, men har du det ikke så er Sonys løsning ti kroner billigere enn Spotify og Wimp.

Sony har også en tjeneste som heter Video Unlimited, men denne er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge.

Det ligger ellers med en app som kalles Musikk og videoer, som gir deg en oversikt over musikk og videoer som vennene dine har delt på Facebook.

Telefonen er utstyrt med en veldig god FM-radio-app. Radio-appen har en knapp som aktiverer TrackID, som automatisk kan finne ut hvilken artist og hvilken sang som spiller på radioen. Kjekt!

Kamera

Kameraet i Xperia Go tar helt greie bilder, og som du kan se i bildekarusellen nedenfor blir utendørsbilder helt ok. Men lyse områder har en tendens til å "brenne ut", som for eksempel i bildet av prestekragene. Innendørsbilder i litt dårlig belysning preges også av mye bildestøy.

Oppløsningen på kameraet er for øvrig på fem megapiksler. Det er mulig å filme i 720p HD-oppløsning. Videoopptak synes vi fungerte ganske godt, og det var ikke spesielt mye hakking ved panorering. Det er ikke frontkamera på telefonen.

Det er for øvrig en funksjon for å ta bilder og lage panoramaer i 3D. Men skal du vise disse bildene må du koble telefonen til en TV med 3D eller overføre bildene til en enhet som har mulighet for å vise 3D-bilder. Vi har ikke forsøkt dette.

Alt i alt får Xperia Go godkjent-stempel på kameradelen, tatt i betraktning prisen på telefonen. Men er du ute etter en skikkelig god kameramobil, bør du nok velge en annen telefon.

Her er noen bilder vi tok med telefonen:

Konklusjon

De fleste vanntette smartmobiler er store, tunge og klumpete. Det er derfor deilig å se at det finnes unntak som Sony Xperia Go.

Til tross for at Xperia Go veier bare 110 gram og er under en centimeter tykk er den IP67-sertifisert, som betyr at den kan senkes 1 meter under vann i 30 minutter uten å ta skade av det. Siden telefonen også er støvtett, behøver du ikke bekymre deg for om telefonen vil bli ødelagt når du tar den med på stranden eller på byggeplassen.

I motsetning til skikkelige hardhaus-telefoner som Sonim XP3300 eller Samsung B2710 Xcover er ikke ytterskallet til Sony Xperia Go laget for å være særlig mer robust enn andre telefoner. Det betyr at dette ikke er mobilen du bør kjøre over med en traktor eller miste i gulvet i tide og utide. Men på innsiden av telefonens ytterdeksel er det en helt vann- og støvtett beskyttelse av telefonens innmat. Vi prøvde å både spyle telefonen med vann og senke den ned i vann, uten at den tok skade av det.

Telefonen er pen å se på, med et ytterdeksel i matt svart plast. Den fås også i gult eller hvitt.

Lavoppløselig skjerm

Xperia Go har ganske gode spesifikasjoner i forhold til prisen, og med en tokjerneprosessor på 1 GHz har telefonen kraft nok til at de fleste operasjoner går uten rykk og napp. Vi opplevde riktignok at nettleseren hang litt av og til, men det var ikke plagsomt. Alt i alt vil du oppleve at dette er en rask mobiltelefon i forhold til prisen.

Den 3,5 tommer store skjermen har klare og fine farger og god lysstyrke. Men oppløsningen er på bare 320 x 480 punkter, som betyr at punkttettheten er ganske lav i forhold til for eksempel Sony Xperia U, som har en oppløsning på 480 x 854 punkter. Telefonen har for øvrig ganske like spesifikasjoner som Xperia U og P, med unntak av skjermen.

Noen synes kanskje en 3,5 tommer stor skjerm er i minste laget, men størrelsen gjør at telefonen får et hendig format. Skjermtastaturet på en såpass liten skjerm kan bli litt trangt, og vi synes vi bommet oftere på tastene enn på for eksempel iPhone 4S, som har samme skjermstørrelse. Men den innebygde stavekontrollen gjør en god jobb.

Fin treningsmobil

En vanttett telefon er super til trening. Xperia Go leveres med flere treningsapper forhåndsinstallert. Adidas MiCoach er for deg som vil trene seriøst og få satt opp skikkelige treningsprogrammer tilpasset formen du måtte være i, mens FigureRunning lar deg tegne figurer på kartet når du løper. En skritteller følger også med.

Dette er også en god underholdningsmobil. Musikkspilleren er blant de beste vi har vært borti på en mobiltelefon. Telefonen har god formatstøtte.

Er du ute etter en god kameramobil, vil du kanskje ikke bli så veldig imponert over 5 megapiksel-kameraet til Sony Xperia Go. Likevel er bildene klart godkjente i forhold til andre mobiltelefoner i denne prisklassen. Utendørsbilder i ideelle lysforhold blir bra.

Konklusjon og alternativer

Vi mener Sony Xperia Go er ett av de aller beste alternativene hvis du vil ha en telefon som tåler vær og vind.

Det kanskje nærmeste alternativet til Xperia Go er Motorola Defy+. Denne telefonen koster et par-tre hundre kroner mindre, men har dårligere ytelse enn Xperia Go. Til gjengjeld har den høyere oppløsning på skjermen. Et annet alternativ er Sonys egen Xperia Active. Denne telefonen er med sin 3-tommers skjerm bitteliten og veldig kompakt – men den er faktisk vesentlig tykkere enn Xperia Go. Vekten er omtrent den samme. Men Xperia Active har ikke tokjerneprosessor, og har dårligere ytelse. Dermed vil nok Xperia Go være et bedre alternativ for de fleste.

Trenger du en telefon som også tåler en skikkelig trøkk, bør du velge en såkalt "ruggedized" telefon. Samsung Galaxy Xcover er et godt Android-alternativ som skal tåle forholdsvis mye, mens Sonim XP3300 er så solid bygget at den tåler en helvetesuke i Forsvaret..

En mobil som ikke er helt vanntett, men som likevel skal være "vannavisende" og dermed tåle en liten regnbyge, er Motorola Razr. Til rundt 3.500 kroner er dette en langt dyrere mobil, men den og etterfølgeren Razr Maxx er begge knallgode mobiltelefoner.

Les også
Motorola Defy Mini: Mageplask på mållinjen
Les også
Sony Xperia Tipo: Denne koster 1000 kroner
Les også
Galaxy Note 2 annonseres i august
Les også
Dette er de nye august-mobilene
Les også
Her er Nexus 7-tilbehøret
Les også
UT.no-appen: Denne appen anbefales til alle ...
Les også
Liten, kjapp og tøff i trynet
Les også
Denne mobilen tåler ett tonns trykk
Les også
- Samsung vil gjøre toppmodellene vanntette
Les også
Motorola Defy+: Robust og oppgradert Android-telefon
Les også
Sony Ericsson Xperia Active: Denne mobilen er perfekt for norske forhold
Les også
Denne klarer du aldri å knuse
Les også
Sonim XP3300 Force: Ikke for caffè latte-drikkere
annonse