Til hovedinnhold
SniktittSony Xperia Go

Liten, kjapp og tøff i trynet

Vanntette mobiler trenger ikke å være store og klumpete.

Den veier 110 gram og er under en cm tykk – likevel tåler Xperia Go mer enn de fleste smartmobiler.

Sony Xperia Go har mye til felles med Sony Xperia U, som vi nylig testet. Begge har 3,5 tommer stor skjerm, de har samme prosessor, kamera og tilgjengelig minne. De har samme menyer og funksjoner, og batterikapasiteten er mer eller mindre lik.

Mangler litt

Men det er også noen vesentlige forskjeller. Skjermen på Xperia Go har lavere oppløsning enn skjermen på Xperia U (320 x 480 mot 480 x 854). Med samme skjermstørrelse betyr det at U-modellen har en vesentlig skarpere skjerm, med nesten dobbelt så mange piksler per tomme.

U-modellen har også frontkamera, som mangler på Xperia Go. Dessuten har Xperia U en egen kameratast, noe som heller ikke finnes på Go-modellen.

Treningsvennlig

Men derfra og inn er det Xperia Go som har mest å vise til. Først og fremst fordi Go er en tøffing som tåler vann og skitt, men også fordi Go har plass for minnekort og en nyere versjon av Bluetooth enn Xperia U. Det gjør at Xperia Go er mer egnet for treningsapplikasjoner som bruker nyere pulsbelter og andre BT3.0-sensorer.

Xperia Go er nå til test hos oss, men med sommerbemanning i redaksjonen kan det ta litt tid før alle målinger og vurderinger er klare. I første omgang gir vi deg derfor en sniktitt, der vi pakker opp mobiltelefonen og sjekker om den virkelig er så tøff som Sony påstår.

annonse