Til hovedinnhold

Test: HTC Snap – Kjapp men kjedelig

Test: HTC Snap – Kjapp men kjedelig

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Det er nettopp hva HTC Snap er – en mobiltelefon for profesjonelle brukere som foretrekker å ha knapper å trykke på, fremfor å bruke fingrene eller en penn på mobilskjermen.

Ved første øyekast ser Snap ut som en mobiltelefon vi har sett før, ikke ulik HTC S620, Samsung i600 eller Motorola Q9. Så dreier det seg også om en rimelig og funksjonell mobiltelefon med hele qwerty-tastaturet plassert på forsiden under en tverrstilt skjerm.

Telefoner som designes på denne måten må nødvendig vis bli ganske brede, ettersom det ellers ville blitt ganske håpløst å taste på dem. HTC Snap er 6,15 cm bred, men bare 12 mm tykk. Når vekten ikke er høyere enn 120 gram blir dette en lommevennlig mobiltelefon.

Taster

Snap er en businessmobil og ser ut som en business mobil. Fargene er diskrete (mørk brun og sort), tastene ser bra ut, med hvit tekst og en lys brun farge som viser tillegsfunksjoner og tall. Men vi synes tastene er i smaleste laget. Med en normal herretommel kan du faktisk dekke mer enn ti taster på en gang.

Skal du se hvor du taster må du bruke neglene. Egne taster for ÆØÅ finnes ikke, men er plassert som alternativer på UOY. Disse alternativene kommer vi til ved først å trykke på funksjonsknappen. Man kan venne seg til det meste, også tastene på HTC Snap, men om du har store fingre eller dårlig finmotorikk vil vi anbefale deg å droppe forsøket.

Under skjermen sitter en liten kule som fungerer som track-ball. Med denne kan vi enkelt navigere rundt på skjermen, og et trykk på kulen fungerer som en bekreftelse. Denne styrekulen er noe av det vi liker ved HTC Snap.

Telefonen har også en grønn tast som skiller seg fa de øvrige tastene. Dette er ”Snap”-tasten som har gitt telefonen sitt navn. Denne tasten aktiverer funksjonen ”Inner Circle”, som er en liste over innkommende e-post fra avsendere du har definert som din nærmeste krets.

Telefonen har WLAN og støtter også de raskeste 3G-nettene (7,2 Mbit/s). Det gjør at vi kan installere programvare for IP-telefoni, og ringe ”gratis”.

Lite nytt

Innholdsmessig er telefonen som Windows Mobile Standard-mobiler flest. Den har en enkel utgave av Office Mobile som lar oss åpne vedlegg i de vanligstde Office-formatene. Men den er ikke tilrettelagt for opprettelse av nye dokumenter.

Nettleseren er Microsofts Internett Explorer. Denne fungerer greit, og en ny zoom-funksjon gjør det litt enklere å leve med at skjermen egentlig er alt for liten for nettsurfing.
Spillene er Kabal og Bubble Breaker. Her snakker vi businessmobil – ikke underholdning. Men musikk kan den spille – og filmer også.

Du kan imidlertid ikke koble til dine egne øreplugger, og pluggene som følger med er ikke særlig tess. Her kan du omgå problemet med manglende 3,5mm kontakt ved å bruke stereo Bluetooth, eller ved å kjøpe en overgang til HTCs USB-kontakt.

Kamera

Kameraet tar bilder med to megapiksler oppløsning. Objektivet sitter nokså ubeskyttet bak på telefonen, og her er ikke noe fotolys. Bildene blir slett ikke så ille, men den lave oppløsningen gjør at de egner seg best for deling på små skjermer. Eksempelbilder finner du under artikkelen.

Om du ønsker det kan du også filme med telefonen, opp til 352x288 punkter. Men flyten er dårlig, fargegjengivelsen slett og komprimeringen beinhard. Det holder til nød for MMS.

Selv om dette er en 3G-telefon, så har den ikke noe frontkamera for videosamtaler.

Skjermoppløsningen på telefonen er 320x240 punkter. Dette er mer eller mindre standard på skjermer som ikke er større enn 2,4 tommer.

HTC Snap har god lyd, og den ligger godt i hånden. Den har også innbygget GPS, og kommer med Google Maps. Vi kan kjøpe navigasjonsprogram og installere på mobiltelefonen, men da må vi også kjøpe ekstra minnekort å lagre kartene på.

Vi skal ikke nekte for at Snap har et raskt operativsystem, god batterikapasitet og bra talelyd. Den har også oppført seg stabilt i den perioden vi har testet den. Den fungerer greit med fjernadministrasjonsløsningene vi tester, og den har de sikkerhetsfunksjonene vi kan forvente av en businessmobil.

Løsningen der vi kan sjekke e-posten fra våre viktigste kontakter først, er smart nok. Men samtidig gjør den det lettere å overse e-post fra viktige avsendere som ike er en del av denne engere krets.

For brukere av Windows Live er det en bra Live Messenger-klient i telefonen.

HTC hevder at dette skal være en enkel telefon for personer som ikke har brukt Windows Mobile før.

Vi er muligens harde i vår dom over denne telefonen. Men vi ser få grunner til å velge HTC-Snap, som koster rundt 3500 kroner i nettbutikkene (uten abonnement). Det er like i overkant av hva du må betale for en Nokia E71, som har samme formfaktor og som vi mener er en langt bedre mobiltelefon.

Bildeeksempler

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Bildeeksempler

Spesifikasjoner

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Mer om
annonse