Til hovedinnhold

Samsung S5230 – Grisebillig til å være touch

Samsung S5230 – Grisebillig til å være touch

Testresultater

Bra touchskjerm, lav pris, mange funksjoner, god nettleser, god batterikapasitet.
Ikke 3G eller WLAN, dårlig kamera, ikke 3,5mm.jack-plugg, stor kontakt til headsett/lading/PC-sync., grumsete samtalekvalitet.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Samsung har lansert flere spennende touchmobiler den siste tiden. Samsung Omnia HD og Samsung Jet er begge av ypperste klasse, mens S5600 er et langt rimeligere – men likevel et godt – alternativ til de nevnte mobilene i toppklassen. Nå har turen kommet til en enda rimeligere touchmobil fra Samsung, nemlig S5230, og når det gjelder funksjon og funksjonalitet, kan vi kjapt oppsummere at det er en enklere versjon av S5600. Det er i alle fall førsteinntrykket.

Tatt i betraktning at prisen ligger på 1 700 - 1 900 kroner i diverse nettbutikker, kan dette være et godt valg hvis du vil ha en stilig touchmobil uten alle de funksjonene du finner på en smartmobil.

Design
Esken åpnes, og vi lirker ut Samsungs nye, rimelige touchmobil S5230. TFT-skjermen er på tre tommer, og under skjermen finner du tre taster: Ringetast, Tilbake-tasten og Slå av og på/Avslutt meny-tasten, som de kalles i bruksanvisningen. På høyre side, langt nede, finner du kameratast og låsetast, og på venstre side har du volumtaster og ”flerfunksjonskontakt” (til lading, synkronisering, headsett etc.).

Frontdekselet ser stilig ut, og plastlokket på baksiden minner om en mindre påkostet utgave av det du finner på Samsung Jet (uten den røde 3D-effekten i dekselet). På bakdekselet finner du kameralinse og et miniatyrspeil.
(Artikkelen fortsettes.)

Grensesnitt
Samsung S5230 bruker Samsungs eget operativsystem; samme meny som på S5600 med TouchWiz-grensesnitt. Med sistnevnte kan du veksle mellom tre skjermbilder og plassere valgfrie Widgets fra sidemenyen. Eksempelvis kan du ha kalender og alarm på en side, Google-funksjoner på den andre, og spill og musikk på den tredje. Du velger selv hvilke Widgets du vil ha tilgjengelig på sidene.

Trykker du Meny, får du opp et rutenett med standardfunksjoner og innstillinger. Her finner du Samtaleliste, Telefonbok, Musikk, Nettleser, Meldinger, Mine filer, Planlegger, Kamera, Communities, Programmer, Alarm og Innstillinger. Trykker du Tastatur, får du frem numerisk tastatur, og trykker du Fotokontakter, kan du legge inn bilder av dem du ringer ofte, med rask tilgang til anrop.

Nettleser
Denne mobilen har ikke 3G-støtte, kun EDGE, noe som gjør at den ikke er spesielt egnet til mobilsurfing på grunn av lav surfehastighet. Når det er sagt, må vi innrømme at nettleseren fungerer meget bra, og det er derfor synd at Samsung ikke har lagt til 3G-støtte på denne mobilen. Scrolling på siden fungerer tilfredsstillende, og du zoomer enkelt ved å trykke på skjermen, holde et lite sekund, og deretter skyve opp eller ned.

Mobilen har heller ikke støtte for WLAN, så til tross for god nettleser, er dette ikke en surfemobil.
(Artikkelen fortsettes.)

E-post
Om S5320 ikke er særlig egnet til mobilt internett, kan vi imidlertid forsikre om at e-post på mobilen fungerer uten problemer. Det var raskt og enkelt å sette opp e-postkontoen, og det var enkelt å lese mailene. E-postprogrammet henter først en liste over alle mailene i innboksen, og deretter laster du ned dem du ønsker å lese. Enkelt og kjapt.

Du skriver e-post på samme måte som du skriver en tekstmelding.

Musikk
Dette er ingen utpreget musikkmobil. Den har ikke engang 3,5 mm. jack-plugg, og du må derfor bruke de medfølgende hodetelefonene. Selve kontakten er så stor og klumpete at det ikke er innbydende å bruke mobilen med tilkoblede hodetelefoner i det hele tatt.

Lyden er imidlertid ganske bra, når vi først har kommet over mangelen på jack-plugg. De medfølgende øreproppene gjør definitivt jobben, og er samtidig nokså behagelige. Hvis du ikke gremmes over den unødvendige store kontakten, kan du fint bruke mobilen som musikkspiller. Mobilen har dessuten støtte for minnekort inntil 16 GB (medfølger ikke), så her går det an å laste inn masse musikk.
(Artikkelen fortsettes.)

Kamera
Samsung S5320 har et 3-megapikselkamera uten blits og fotolys, dog med ”smile detection”. Vi blir overhodet ikke imponert over kameraet, da de fleste bildene – selv under relativt gode lysforhold – virker uklare og grumsete.

Videoopptak er fullt mulig, men heller ikke her blir kvaliteten særlig bra.

Samtalekvalitet
Etter vår oppfatning er samtalekvaliteten grei, men likevel ikke veldig bra. Lyden virket litt grumsete i S5320, mens i andre enden hørtes stemmen greit, men vi synes lyden hakket litt. Bakgrunnsstøy forringet samtalekvaliteten noe.

Er du opptatt av svært godt kvalitet på samtalene, bør du nok ikke velge akkurat denne mobilen. Likevel er det greit nok med tanke på prisklassen og at dette er en basismobil.

Konklusjon
Vi har nok av ting å trekke for med denne mobilen, men likevel fortjener den ikke fullstendig slakt. Til å være en touchmobil som koster i underkant av 2 000 kroner, får du til en viss grad valuta for pengene. Samsung S5320 har en rekke kule funksjoner, touchskjermen er brukervennlig og oppløsningen relativt bra (240 x 400 piksler), den har kamera, musikkspiller, FM-radio, minnekortstøtte inntil 16 GB, e-poststøtte, og så videre. I tillegg er batterikapasiteten nokså bra; inntil 10 timer taletid og 800 timer standby.

Men vi skulle gjerne sett at kameraet var noe bedre (blits/lys hadde hjulpet betraktelig), og vi liker dårlig at Samsung ikke har brukt micro-USB som kontakt, og at det mangler jack-plugg til eget headsett. At mobilen mangler både 3G og WLAN er dessuten synd, ettersom nettleseren er såpass bra. Vi konkluderer med at Samsung har ekskludert for mye til at den rimelige touchmobilen S5320 blir spesielt attraktiv.

Bildeeksempler

Testresultater

Bra touchskjerm, lav pris, mange funksjoner, god nettleser, god batterikapasitet.
Ikke 3G eller WLAN, dårlig kamera, ikke 3,5mm.jack-plugg, stor kontakt til headsett/lading/PC-sync., grumsete samtalekvalitet.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Bildeeksempler

Spesifikasjoner

Testresultater

Bra touchskjerm, lav pris, mange funksjoner, god nettleser, god batterikapasitet.
Ikke 3G eller WLAN, dårlig kamera, ikke 3,5mm.jack-plugg, stor kontakt til headsett/lading/PC-sync., grumsete samtalekvalitet.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Testresultater
Størrelse/Batteri-
Størrelse104 x 53 x 11.9 mm
Vekt93.5 g
Standby-tid800 timer
Taletid10 timer
Tilkobling-
BluetoothJa Ja, v.2.1 A2DP
USB-portKrysse av
Meldingsfunksjon-
Tasteutformingbra touchfunksjonalitet
MMSJa Ja, komprimerer str.
EpostKrysse av
Sosiale tjenesterKrysse av
OrdbokJa Ja T9
Kamera/Display-
Brukervennlighet, kameraEnkelt
Bildegjengivelse inneDårlig
Bildegjengivelse dagslysDårlig
Bildeoppløsning3,15 megapiksler (2048x1536 piksler)
VideoopptakKrysse av
Skjermstørrelse240 x 400 piksler (3-tommer)
Fargedybde256K
Minne-
Minnekapasitet50 MB
Støtte for minnekortJa Ja, microSD inntil 16 GB (ikke inkl.)
Nettverk-
UMTSBytt
EDGEJa Ja, Class 12
1900-bånd (trippelbånd)Krysse av
WLANBytt
GPSBytt
Tilbehør/Media-
FM-radioJa Ja, RDS
MediaspillerKrysse av
JavaJa Ja, MIDP 2.0
Stereo handsfreeKrysse av
Generelt-
TotalinntrykkHelt grei, men mangler mye
PrisklasseBillig til å være touch
MenynavigeringEnkel
BrukervennlighetGod brukervennlighet
DesignStilrent, men litt plastikkaktig
Støttede applikasjoner-
Spill på mobilKrysse av
Utgåtte egenskaper-
GPRSJa Ja, Class 12
IRBytt
Push and talkKrysse av
Nye egenskaper-
LTEKrysse av
NFCKrysse av
SAR-verdiKrysse av
WIMAXKrysse av
DMBKrysse av
TouchJa0
Mer om
annonse