Til hovedinnhold

Test: HTC Touch 2

Test: HTC Touch 2

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

HTC Touch 2 er oppfølgeren til HTCs aller første touch-modell, som rett og slett bare het HTC Touch. Siden kom det en touch Dual, der det også var mulig å skyve frem et T9-tastatur, men noe slikt er det ikke på Touch 2.

Vi snakker med andre ord om en nett liten Windowsmobil med en del funksjoner som vi naturlig nok ikke hadde i forgjengerne. Det er tross alt mer enn to år mellom Touch og Touch 2.

De viktigste forskjellene er at nykommeren har nesten dobbelt så god batterikapasitet, langt raskere prosessor, GPS og støtte for 3G. I tillegg kommer forbedringene som er gjort i menyene. HTCTouch HD2 er det mulig å betjene med fingrene.

Enkel skjerm

HTC Touch 2 har en nokså enkel skjerm, med oppløsning på 240x320 punkter. Skjermen er resistiv, som betyr at det i tillegg til berøring også må øves et visst trykk for at skjermen skal reagere. Responsen er langt bedre enn på forgjengeren, men så er også prosessorhastigheten nesten tredoblet.

Skjermen måler 2,8 tommer, det samme som på den originale Touch-modellen. Det gir godt nok skjermbilde for de fleste aktiviteter, men gjør det også mulig å se hvert enkelt bildepunkt med det blotte øye. Det synes best når vi ser på bilder eller leser nettsider med liten tekst. Men direkte hemmende blir det aldri. Skjermen klarer uansett å tegne mindre bokstaver enn det vi finner hensiktsmessig å lese.

Design

Selv om dette er en av de rimeligere Windows-mobilene på markedet, så ser den på ingen måte simpel ut. En bred sølvramme i siden og en metallisk glød i den mørkebrune, nesten sorte plasten får telefonen til å se eksklusiv ut. Det gjør også den nokså store metallflaten som omslutter kameralinsen.

Telefonen er ellers minimalistisk i designen, og skiller seg i liten grad fra andre touch-mobiler med omtrent denne størrelsen.
Det meste av fronten er dekket av et ”glass”, som er atskillig større enn selve skjermen. Nedert i glasset ligger et zoomfelt der vi kan stryke med fingeren for å zoome inn eller ut. Dette er den samme løsningen som på Touch Pro og Diamond 2.

Taster

Under glassfeltet er det fem felter vi kan trykke på. Disse er fra venstre rør av, snarvei til startside, snarvei til Windows-meny, tilbaketast og rør på. På venstre side har telefonen en vippetast for volum og en pussig minnekortplass. Vi sier pussig, fordi brønnen til minnekortet er plassert i siden av telefonen under et plastlokk, men vi må likevel ta av batteridekselet når minnekortet skal byttes. Hvis ikke får vi ikke åpnet plastlokket.

Her er med andre ord ingen snarveitast til kamera eller fysisk tastlås.

Statisk

Den relativt lille hjemmeskjermen har ikke plass for egne snarveier, slik vi kan legge opp på en del av toppmodellene. Vi kan heller ikke skyve klokken opp for å komme til informasjon lenger nede på siden.

Hjemmeskjermen er med andre ord mer statisk enn det vi finner på telefoner med større skjermflate. Skal vi til neste skjerm må vi rulle gjennom ikonene i bunnen av skjermen. På modellene med stor skjerm kan vi bla fra side til side ved å stryke på tvers av skjermen.
Men når vi er inne på en av disse Touch-Flo-funksjonene kan vi bruke strøk, for eksempel for å bla i bilder, albumomslag eller veksle mellom meldinger.

I praktisk bruk spiller det liten rolle. Vi har ingen problemer med å navigere oss rundt i menyene på Touch 2, særlig fordi vi har fysisk snarveitast som tar oss direkte til den oversiktelige Windows-menyen, og et rullefelt i bunnen av hjemmeskjermen som raskt tar oss mellom de ulike HTC-applikasjonene.


Virtuelle taster
De virtuelle tastene på HTCTouch2 kommer i tre varianter. Et qwerty-tastatur som mangler æøå (trykk og hold på "a" eller "o"), et kompakt qwertry-tastatur som har æøå, og et vanlig T9-tastatur der æøå ligger som ekstra trykk på "2" eller "6". Qwerty på Touch2 blir en tålmodighetsprøve, ettersom tastaturet blir svært smalt for så mange taster. Telefonen har heller ikke landskapsmodus, så her hjelper det lite å legge telefonen på høykant.

GPS med navigasjon

HTC Touch 2 har også innbygget GPS, slik vi har sett på omtrent alt som er av HTC-produkter det siste året. Sammen med mobiltelefonen følger navigasjonsprogrammet CoPilot 7, som du kan teste gratis i en måned. Deretter må du kjøpe lisens, om du vil fortsette å bruke tjenesten.

Begrensninger

HTC Touch 2 skal støtte minnekort opp til 16 GB, men da vi satte i et 16 GB minnekort med ca 12 GB med film og musikk sa det stopp. Det vil si – det sa nesten stopp. Vi fikk satt på en sang, men da vi skulle bytte til neste ble det stille. Det fikk oss til å resignere og putte mobilen i lommen. Fem minutter senere fikk vi oss en overraskelse. Da begynte telefonen med ett å avspille neste låt.

Telefonen har med andre ord ikke ressurser nok til å holde orden på et stort musikkbibliotek. Med et minnekort på 4 GB var problemet borte. Likevel sliter telefonen fremdeles med å bla i plateomslag. Det er nettopp en av de tingene Apples iPhone fikser så elegant, og som gjør at alle andre produsenter av touchmobiler har noe å strekke seg mot.

Kamera

Kameraet i telefonen er en temmelig enkel affære, med 3,2 megapiksler oppløsning og ikke noe fotolys. Så er bildekvaliteten heller ikke så mye å skryte av. Du kan selvsagt være heldig og ta brukbare bilder under gode lysforhold. Telefonen har heller ikke autofokus eller HTC-funksjonen Footprints (knips et bilde og merk det automatisk med tid og sted).

Her er ikke noe frontkamera for videotelefoni, uten at vi kan si det er et savn. Vanlige videoklipp kan vi filme, men kvaliteten er ikke all verden.
Under artikkelen kan du se noen eksempelbilder vi har tatt med HTCTouch2.

Spill

Telefonen leveres med spillene Bubble Breaker og kabal. Dette er spill som følger operativsystemet og finnes på alle Windows-mobiler. Nå er det ikke uvanlig at du får med et spill eller to ekstra installert på telefonen, men slik er det ikke på Touch 2. Telefonen har heller ikke bevegelsessensor.

Telefonen har ikke den samme integrasjonen mellom Facebook og kontaktliste som det er på modeller som Tattoo (Android) og Touch Pro 2.
Ut fra dette kan det høres ut som om HTC Touch 2 er en ganske amputert smartmobil. Men ser vi på hva vi får for pengene så er bildet et annet.

Smart

Touch 2 er en smart GPS-navigasjonsmobil med WLAN, FM-radio, turbo-3G og utgang for 3,5mm jack. Den er lekker å se på og enkel å bruke.
Men enda viktigere for businessbrukere er det at den støtter Active Sync og har Office-pakke som lar oss opprette, arbeide med og dele filer i de vanligste Office-formatene for Word, Excell, One Note og PowerPoint. Sistnevnte er kun for å se på og spille igjennom lysbilder – ikke for å opprette eller redigere disse.

I tillegg kan telefonen kjøre de etter hvert så mange spesialprogrammene skrevet for helsearbeidere, transportører, håndverkere osv.

Telefonens brukergrensesnitt er fingervennlig, men bruker du programvare der du skal merke av, eller signere på skjermen, så trenger du en skjermpenn. Denne følger med, i form av en liten metallstylus med plasttupp. Stylusen sitter godt i den integrerte holderen. 

E-post

Oppsett av e-post er enkelt, også for den som bruker POP- eller IMAP-klient. Sikkerheten er den samme i denne mobiltelefonen som i andre Windows 6.5-mobiler. Telefonen kan brukes for å fjernstyre en kontor- eller hjemmemaskin, men med oppløsning på 240x320 punkter blir dette nesten som kikkehullskirurgi.

Mediaplayer

Mediespilleren er Windows Mediaplayer, men om du skal høre på musikk kan du også bruke HTCs musikkspiller som du får tilgang til fra ikonlinjen nederst på hjemmeskjermen. Lydkvaliteten er grei, men som tidligere nevnt er vi ikke imponert over spillerens reaksjonsevne. En 3,5mm jack-utgang gjør det mulig å bruke standard hodesett.

Telefonen har ikke støtte for andre filformat enn det som er standard på Windows Mobile. Men om du vil se DivX-filmer kan en gratisspiller lastes ned fra nettet.

Alt i alt er dette en proffmobil i økonomiklassen. Den gjør en helt grei jobb, om enn ikke like elegant som sine dyrere slektninger. Så koster den da heller ikke mer enn drøyt halvparten av det toppmodellene i klassen koster.

Her er noen bilder vi har tatt med HTC Touch2. Klikk på dem om du vil laste dem ned i original størrelse.

Bildeeksempler

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Bildeeksempler

Spesifikasjoner

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Mer om
annonse