Supertooth Buddy

Med Supertooth Buddy på markedet finnes det ikke noen unnskyldning for å snakke i håndholdt mobiltelefon mens du kjører.

Buddy er en slank håndfrienhet med relativt kraftig høyttaler. Vekten er på beskjedne 64 gram.
 

Det finnes et hav av ulike håndfriløsninger til bilen. Dette settet representerer i så måte ikke noe nytt. Det vi liker med Supertooth Buddy er at prisen er lav, lyden er god, baterikapasiteten svært bra, og den er enkel å betjene. Når den i tillegg tar beskjedent med plass på bilens solskjerm er vi i grunnen godt fornøyd.
Enkel
Det finnes mer avanserte håndfrisett, som leser opp telefonnummer ved innkommende samtaler, kan streame musikk fra mobilen til håndfrisettets høyttaler eller lagrer talemerker så du kan ringe ved hjelp av stemmen. Buddy kan ikke noe av dette. Den er bare enkel, med store tydelige taster og en diger klemme som sørger for at den er montert på solskjermen i løpet av et sekund.
Klemmen sitter ikke fast i selve håndfrisettet, men holdes på plass av en kraftig magnet. Festet er såpass solid og Supertooth Buddy så lett, at du slipper å bekymre deg for at settet skal falle av ved en bråstopp. Samtidig er det lett å flytte den fra den ene til den andre siden av solskjermen, noe du vil få behov for om du vipper skjermen opp eller ned.
Nå er det ikke helt riktig å si at Buddy ikke støtter stemmeanrop. Om telefonen du har koblet til har denne funksjonen, så vil den virke via Buddy.
Å koble sammen Bluetooth-enheter kan være en prøvelse. Med Supertooth Buddy er det imidlertid enkelt.  Om mobiltelefonen er søkbar, så holder det at du plasserer Supertooth Buddy inntil mobiltelefonen og trykker på den grønne tasten på Buddy. Nå vil Buddy pare med mobiltelefonen. På noen telefoner vil du få opp melding om at enheten forsøker å koble til, og bli bedt om å legge til en kode. Koden er standard ”0000”. Vi har testet Buddy med en rekke mobiltelefoner og aldri hatt problemer med paringen.
For sikkerhets skyld bør du uansett forvisse deg om at det ikke er andre Bluetooth-enheter innenfor en radius på en meter når paringen pågår.

To samtidig

Noe av det vi liker med Supertooth Budy er at den kan være tilkoblet til to mobiltelefoner samtidig. De fleste håndfrisett av denne typen kan pares med flere mobiler, og Supertooth Buddy vil huske totalt åtte parede enheter. Men den kan altså bruke to av disse åtte samtidig, slik at du slipper å koble ned, bytte håndfrisett og søke opp på nytt for å veksle mellom to telefoner.

Du kan med andre ord snakke lovlig både i jobb- og privatmobilen, uten å måtte velge hvilken av telefonene som skal være aktive på håndfrisettet. Det spiller ingen rolle hvilken mobil som ringer, du svarer med ett trykk på den grønne tasten.

Selv om det er enkelt å bruke Buddy, så dreier det seg altså om en nokså avansert håndfri-løsning.

Bruk

Vi opplever Buddy som svært enkel å bruke. Lyden er god, i alle fall om du lytter på et middels høyt volum. Om du er avhengig av å kunne skru lyden ekstra høyt, så vil du oppleve at lyden ikke er like god. For deg med normal hørsel og middels godt lyddempet bil er det imidlertid ikke noe problem å høre godt hva som blir sagt.

Dessuten kan du snakke i ca 20 timer før du behøver å lade settet. Det er bra, for lading under bilkjøring er ingen god ide. Da må du ta løs Supertooth Buddy, for ladekontakten sitter på baksiden. Ifølge produsenten skal settet kunne stå standby i hele 1000 timer. Vi har ikke sjekket om det stemmer.

Alt i alt fremstår Supertooth Buddy som et bra alternativ for den som ikke har bil med innebygget håndfri. Den er lett å flytte med seg, og det følger med en universalholder så du også får festet telefonen på lovlig vis.

Bra batteri, god design, akseptabel lyd, høy brukervennlighet og lav pris er også gode argumenter for å velge Supertooth Buddy.

Terningkast 5

Et alternativ til Supertooth Buddy er Avantalk Nova. Dette settet kan også brukes med to mobiler samtidig. Det er litt dyrere, men har en annen utforming.
Her kan du sjekke pris på Supertooth Buddy i vårt prisøk.

Les også
Gir du blaffen i mobilforbudet?
Les også
Stilig trådløs høyttaler til iPhone
Les også
Test: Supertooth One – billig, bra og lovlig håndfri
Mer om
annonse