Til hovedinnhold

Test: Avantalk Nova

Det finnes allerede en rekke løsninger der du ved å feste en Bluetooth-enhet med mikrofon og høyttaler til bilens solskjerm kan føre mobilsamtaler med begge hendene på rattet. Avantalk Nova skiller seg ikke vesentlig fra de øvrige løsningene, men har like vel noen fordeler: Settet leverer klar og kraftig lyd, noe som ikke kan sies om alle slike enheter vi har prøvd. i tillegg følger det med en holder til mobiltelefonen, og settet har en overkommelig pris.

DSP

Avantalk Nova har en relativt stor høyttaler som gir høy nok lyd til at vi kan høre hva som blir sagt, også når vi kjører med bilvinduet åpent. Mikrofonen har ingen problemer med å fange opp stemmen vår, men plukker også opp noe bakgrunnsstøy. Under normale forhold, eller med moderat støy, fungerer den digitale støyfjerningen (DSP) greit.

Vi opplever også at mikrofonen får det litt tøft når vi kjører med volumet på fullt. Det resulterer i noe redusert lydkvalitet i den andre enden av samtalen. Senker vi volumet til litt under toppnivå blir lydkvaliteten straks bedre.

Betjening

Betjeningen av settet er enkel. Her er en tast med bilde av et rør på, og denne tasten gjør det du forventer av den. Når noen ringer trykker vi på tasten for å besvare samtalen. Et nytt trykk avslutter samtalen. Trykker du på knappen uten at det er noen samtale på gang, så ringer telefonen opp det siste nummeret som ble brukt.

Volumtastene er lette å finne og enkle å betjene.

Settet kan være paret med 8 telefoner, og to kan være koblet til settet samtidig. Det betyr at vi slipper å pare telefonen på nytt dersom det er flere i familien som bruker den samme bilen.

Montering

Avantalk Nova monteres på bilens solskjerm ved hjelp av en metallklemme som presses inn på kanten av solskjermen. Vi kunne ønsket oss at denne klemmen satt litt lenger mot siden av settet. Nå sitter den midt på, og dermed vil en del av håndfrisettet stikke frem. Det er uproblematisk så lenge vi ikke bruker solskjermen, men når vi får solen i øynene og vipper skjermen ned, så kommer en stor del av Avantalk Nova inn i synsfeltet.

Settet kan flyttes og metallklemmen kan snus, men dette er ikke sånt vi ønsker å gjøre mens vi kjører bil. Mye av problemet ville vært løst om klemmen var snudd 90 grader.

Batteri

Avantalk Nova er oppladbar, og en full lading holder til nesten 1000 timer i standby. Taletiden er oppgitt til 10-12 timer. I praksis betyr dette at du kan bruke settet aktivt i flere dager mellom hver lading. I settet følger det også med en lader til bilens sigarettenneruttak (12V).


Mobilholder
Mobilholderen som følger med er en universalholder. Den er stor nok til at den kan holde på plass selv vår enorme HTC 7500. Sideklemmene kan flyttes opp eller ned så du unngår at de kommer i veien for ladekontakten eller klemmer på telefonens sidetaster. Holderen kan festes med sugekopp og sitter godt på et rent bilvindu. Alternativt kan den festes til luftdysene på dashbordet ved hjelp av et medfølgende låsesystem.
Alt i alt er Avantalk Nova et funksjonelt og praktisk håndfrisett som løser oppgaven sin på en utmerket måte. Foreløpig er det bare mulig å kjøpe settet fra Mirakel Datas nettsider, der prisen pt. er 699 kroner.

Mer om
annonse