Test

Er denne bedre enn Fitbit?

Vi har testet Withings Pulse O2 – et stilig aktivitetsarmbånd som også måler pulsen din.

Det virker som om «alle» har kastet seg på bølgen med smartarmbånd, aktivitetsarmbånd og andre typer «ha-på-dingser». En av de nyeste aktørene som har kommet med produkter i denne kategorien, er Withings. Selskapet er mest kjent for sine trådløse badevekter som ikke bare veier deg og måler kroppsfettet, men som også kan måle pulsen gjennom føttene dine og analysere luftkvaliteten i rommet vekten står i.

Nå har imidlertid Withings også kommet med et smartarmbånd som på mange måter ligner på blant annet Fitbit Flex og Polar Loop – men som i tillegg har en del muligheter de er alene om.

Withings Pulse O2 er nemlig ikke bare en avansert skritteller, som Fitbit, den kan også måle pulsen din. I tillegg kan den måle oksygennivået i blodet.

Pulse O2 festes i silikonreimen, eller i en holder for beltet.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Bruk fingeren

Da vi første gang leste om Pulse O2 trodde vi den kunne måle pulsen gjennom håndleddet – det hadde vært praktisk. Mange andre smartarmbånd og klokker med pulsmåling krever nemlig et pulsbelte du spenner fast rundt brystkassen, og det kan være litt tungvint. Det viste seg imidlertid at Pulse O2 ikke var fullt så smart. Du kan riktignok måle pulsen uten pulsbelte, men dette gjøres ved å plassere en finger på en liten sensor på baksiden av Withings-brikken. Hensikten er å måle hvilepulsen din med jevne mellomrom, og på den måten få et bilde av hvordan formen din utvikler seg over tid.

Withings Pulse O2 er en liten firkantet duppeditt som kan festes på armen ved hjelp av en silikonreim, eller i en liten holder du klipser fast i beltet eller lar henge rundt halsen. Fremsiden av Pulse O2 er helt svart, men trykker du en liten rundt knapp på siden av enheten dukker det opp informasjon om antall skritt, tilbakelagt distanse, hvor mange høydemetere du har gått opp eller ned i løpet av dagen, samt kaloriforbruk. Det er også en klokkevisning.

Pulsmåleren på Withings Pulse O2 befinner seg på baksiden.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Skjermen er faktisk også en berøringsskjerm, slik at du kan sveipe med fingeren for å for eksempel bla i historikk.

Den myke gummireimen gjør at Pulse O2 er svært behagelig å ha på seg. Du merker knapt at du har den på armen. Produktet er ikke vanntett, og produsenten anbefaler at du når du trener bruker det medfølgende belteklipset i stedet for armbåndet – slik at Pulse O2 ikke blir utsatt for unødvendig mye svette.

Nyttig app

Armbåndet synkroniseres via Bluetooth Low Energy mot en app på mobiltelefonen. Appen kalles Withings Health Mate, og finnes til både iPhone og Android.

Grafer i appen gir fin oversikt over aktiviten din hver dag, og i appen kan du også legge inn mål om å gå ned i vekt. Appen kan også kobles til Withings-vekten hvis du har den, og dermed automatisk logge hvordan du ligger an med vektmålet ditt. Bruker du Runkeeper, kan du koble kontoen din til Withings-appen for å få registrert treningen din.

Withings Pulse O2 kan logge søvnen din, slik at du kan følge med på om du får den nødvendige mengden søvn. I appen kan du se hvor lenge du har sovet, og også hvor dypt du har sovet – og om du har vært urolig eller våknet opp i løpet av natten.

Appen gir en fin oversikt over aktivitetsnivå, vekt, puls og andre parametre.

Det er meningen du skal logge hvilepulsen din med jevne mellomrom. Det gjøres ved å løsne Pulse O2-brikken fra armbåndet, plassere fingeren på baksiden, og velge hjertesymbolet fra menyen på skjermen. Da måles også oksygennivået i blodet samtidig. Utviklingen av begge deler vises i appen. Withings selger for øvrig også en blodtrykksmåler for iPhone og Android, og som lar deg laste opp blodtrykksmålinger direkte til appen.

Konklusjon

Withings Pulse O2 er et godt steg opp fra det forholdsvis enkle Fitbit Flex-armbåndet vi testet tidligere, selv om Pulse O2 mangler vekkefunksjonen (med vibrering) vi likte så godt med Fitbit Flex. Men vi liker godt skjermen på Pulse O2, som gir deg god oversikt over aktivitetsnivået, og som enkelt lar deg sette igang logging av søvn eller måling av puls. Skjermen kunne riktignok vært litt lettere å lese i dagslys. Vi gir også pluss for batteritiden. Den er oppgitt til to uker, og i vår test pleide vi å lade den etter mellom 7 og 10 dager – og da var det fortsatt strøm igjen. Withings-appen er også veldig oversiktlig og grei.

Det trekker imidlertid litt ned at Pulse O2 ikke er vanntett, og den er altfor dyr. En sjekk på Prisguide.no viser at prisen ligger på 1200-1400 kroner i nettbutikkene, og det er bortimot det dobbelte av hva en FitBit Flex koster. Det er den ikke verdt. Skulle vi først bruke så mye penger på et treningsarmbånd, ville vi heller vurdert en Samsung Gear Fit – forutsatt at du har en Samsung-mobil. Alle andre bør i stedet kjøpe FitBit Flex – eventuelt vente til FitBit Force med miniskjerm kommer på det norske markedet.

Kommer Withings Pulse O2 ned til godt under tusenlappen, kan vi anbefale den. Du kan eventuelt legge inn et prisvarsel på Prisguide.no for å få beskjed når prisen faller.

Få også med deg testene av disse aktivitetsarmbåndene:

Les også
TomTom Runner Cardio: TomTom har endelig fjernet beltet til pulsklokka
Les også
Denne badevekten er et smart tilbehør til mobilen
Les også
Polar V800: Denne GPS-klokken er den råeste vi har testet
Les også
– Dette er verdens mest avanserte trenings­computer
Les også
Samsung Gear Fit: Veldig smart tilbehør til Samsung-mobilen
Les også
Polar Loop Activity Tracker: Er dette det kuleste treningsarmbåndet?
Les også
Fitbit Flex: Kom deg opp av sofaen
Les også
Dette armbåndet holder deg i aktivitet
annonse