Tek.no

Test Alienware M17x

Denne råtassen av en spillmaskin sparker godt fra seg

Vi tester fjerde utgave av gamingmaskinen til Alienware.

20 Juli 2012 17:00

Introduksjon

Ser du etter en kraftig datamaskin for spilling, er det som regel ikke en bærbar datamaskin du leter etter. Bærbare maskiner er nemlig i sin natur ikke spesielt godt egnet for spilling. Du har begrenset plass til maskinvare, integrert mus og tastatur er sjeldent tilstrekkelig, og prisen på en velutrustet gaming-bærbar er gjerne det dobbelte av en tilsvarende kraftig stasjonær maskin.

Som om ikke alt dette var nok har du etter et par år meget begrensede muligheter for å oppgradere maskinvaren. Dette betyr gjerne at du må kjøpe en helt ny maskin for å henge med i svingene i de nyeste spillene.

Skulle du allikevel ha lyst på en kraftig bærbar datamaskin som du kan spille de mest krevende spillene på, er det flere produsenter som tilbyr slikt. Alienware, som er laget av Dell, er en av disse. Alienware er godt kjent blant de fleste data-entusiaster, for det meste på grunn av rå spesifikasjoner, og tilhørende høye priser.

Det er ikke nødvendigvis slik at Alienware-maskiner tilbyr maskinvare som ingen andre kan matche, men utførelsen er som regel helt i særklasse. Vi har tidligere testet Alienware M18x med to AMD-skjermkort i Crossfire, som var tredje generasjon av Mx-systemene. Og i dag har vi fjerde generasjon på besøk, i form av Alienware M17x.

Alienware M17x rettes mot de som vil ha en kraftig bærbar spill-maskin. Designen skal appellere like mye til den yngre skare, som til den eldre garde. Maskinvaren kan i stor grad tilpasses lommeboken din, men kan neppe kalles et røverkjøp, du betaler store penger for oppgraderingene. Nedenfor ser dere listen over maskinvare du kan konfigurere en Alienware M17x med.

Maskinen vi er blitt tilsendt er konfigurert med en Intel Core i7-3610QM-prosessor, et AMD Radeon HD 7970M-skjermkort, 8 GB RAM, 64 GB SSD, 500 GB 7200 RPM-harddisk, Full HD-skjerm, og kombinert Blu-ray-leser og DVD-brenner. Denne konfigurasjonen koster i skrivende stund 17 420 kr.

Bli med på neste side for å se hvordan Alienware M17x føles i bruk. Kan maskinen forsvare den temmelig stive prisen?

Takk til Dell som sendte produktet til test.

Les også