Til hovedinnhold

Asus vil at du skal styre maskinen din med denne

Har både lasersensor og pekeplate.

Asus

PC-kjempen Asus har sluppet en ny kontrollerstikke for PC-en din. De kaller den VivoMouse, og det er en kryssning av en tradisjonell musepeker og en pekeplate.

Den lille aluminiums-rakkeren kommer både med lasersensor og berøringsfølsom flate, og ser ut til å være et nyttig verktøy for stue-PC-en. Den er laget med Windowes 8 i tankene, og kommer således med en rekke berøringsfunksjoner for å navigere seg rundt i operativsystemet.

To i én

Foto: Asus

Selve musepekeren har en lasersensor, med en oppløsning på anstendige 1200 DPI. Den har en noe utradisjonell form, men skal i følge Asus ligge godt i hånden når du bruker den som en tradisjonell mus.

Pekeplaten stiller på sin side med støtte for opptil tre samtidige trykk. Den er laget for Windows 8, og har derfor full støtte for gestures i operativstemet. Du kan med andre ord klype og sveipe på pekeflaten for å dra frem menyer, åpne og programmer og zoome inn.

Pekeren er naturlig nok trådløs, og tar i bruk tradisjonell radiooverføring over 2,4 GHz-båndet. Nøyaktig pris er ikke kjent, men VivoMouse skal bli tilgjengelig i løpet av tredje kvartal i år.

Den nye musen er nok tiltenkt et spesielt bruke:
Asus har også lansert en mini-maskin som skal yppe med Mac Mini »

(Kilde: Asus)

annonse