Tek.no

Test

Dell XPS 15

Alexander Tøgard
28 Mai 2011 12:00

Introduksjon

Det er ikke så lett å finne en bærbar datamaskin som kan få til alt. Man må som regel velge mellom god ytelse, pent utseende, behagelig tastatur, bra skjerm, lang batteritid og... ja, dere skjønner tegninga. Så å finne den perfekte balansen mellom alt dette er en kunst få PC-produsenter enda har klart å mestre.

Dell har derimot alltid gitt en muligheten til å bestemme innmaten i sine maskiner til en viss grad. Det gir en muligheten til å finne balansen mellom ytelse og pris, samt noen forlokkende ekstrafunksjoner.

Dell XPS 15 skiller seg helt klart ut med sin spesielle design.

Dell mener å ha skapt en fornuftig blanding av alle de gode egenskapene vi nevnte tidligere med et av sine siste produkter, nemlig XPS 15. Ved bruk av solide materialer, original design, og valget mellom relativt kraftige komponenter burde de fleste behov være tilfredsstilt, mener de. Vi har derimot hørt dette et utall ganger før, og skummer først gjennom spesifikasjonene.

En kjapp kikk på bildet av XPS 15 og spesifikasjonene man kan velge mellom sier oss at dette kan bli en spennende maskin. Utgaven vi ble tilsendt hadde en Intel Core i5-2410M prosessor på 2,3 GHz (opp til 2,9 GHz med turbo), 8 GB RAM, 500 GB harddisk, Nvidia Geforce GT 525M skjermkort, 1366 x 768 piksler skjerm og 6 cellers batteri. Denne konfigurasjonen koster i skrivende stund 8990 kroner.

Vi har valgt å sammenlikne Dell XPS 15 med følgende andre bærbare maskiner vi har testet: Lenovo Ideapad B560, Asus X52JV og Multicom Xishan W150. Disse maskinene er også ment for alt-mulig-bruk, og har ikke så alt for ulike spesifikasjoner.

Takk til Dell som sendte produktet til test.

Les også