Tek.no

Sniktitt

Her er Asus' neste spillversting

10 Mar 2011 14:30

Hardware/Hannover: Vi tok nylig en kikk på den kommende spillbærbare GX780R fra MSI, men dette var ikke den eneste fremtidsmodellen utstilt på årets CeBIT. Asus luftet nemlig en prototype av G74SX 3D, som ser ut til å bli en direkte konkurrent til MSI-modellen.

G73, som nok må betraktes som Asus' spillflaggkip i skrivende stund, har jo allerede en nokså ren design. Så det er ikke snakk om de helt store omveltningene slik vi så hos MSI. Den nye Asusen har i større grad fått en solid ansiktstløfting.

Av en eller annen mystisk grunn ble artikkelforfatters bilder av G74SX nokså udugelige. Dette og toppbildet er derfor lånt fra TechInStyle.

I forhold til sine forgjengere har G74SX i hovedsak fått en litt annen form på rumpa og nytt baklyst tastatur, pluss en rød designlinje i kanten. Den ser ut til å ha god gjennomlufting, og moderne bekvemmeligheter som USB 3.0 og HDMI 1.4 er naturligvis på plass.

Den utstilte modellen var også – utrolig nok – utstyrt med en matt skjerm. Men om dette vil være hva denne FullHD 17-tommeren vil være bestykket med når den omsider kommer i butikkene, vites ikke i skrivende stund. Prisen er heller ikke bestemt.

Selv om lanseringsdatoen ikke er klar, kan vi likevel regne med at Asus gjerne vil komme MSI i forkjøpet. Da virker en gang mellom mai og august sannsynlig. Men Asus vil nok helst også ha like god ytelse, noe som betyr at tilgjengelighet på maskinvare kan ha litt å si.

Enn så lenge får vi dog oppgitt at G74 skal utstyres med en Intel Core i7-2630QM – det er den samme firekjerneren som Asus har puttet i sin Lamborghini VX7. Ellers støtter den opp til 16 GB minne og har plass for to harddisker. Grafikken vil trolig et Nvidia GeForce GTX 560M eller muligens GTX 580M ta seg av.

Brilleløs 3D?

Ett sted der Asus har et forsprang på den nevnte MSI-modellen er at G74SX har 3D – om du da er interessert i slikt.

Ny teknologi på det området er også på vei. En annen laptop-prototype var utstyrt med Asus' nye brilleløse 3D-teknologi "Naked Eye 3D". Der brukes webkameraet for å følge øynene til brukeren i forhold til skjermen, noe som gjør autostereoskopi mulig uten å måtte sitte med hodet kliss i ro.

Da vi prøvde dette fungerte det for så vidt greit etter et par forsøk, og det er mer behagelig enn å bruke aktive briller. Men raske hodebevegelser lagde lett kluss, og litt begrenset bildekvalitet tydet likevel på at teknologien fremdeles ikke er helt framme.

Vi gjetter derfor på at Asus fremdeles vil måtte legge ved et par 3D-briller når G74SX finner veien til butikkhyllene.

Vi er på Facebook!
annonse

Les også