Til hovedinnhold

Disse bærbare PC-ene anbefaler vi

På jakt etter ny bærbar?

Å handle bærbar PC er vanskelig. Utvalget er stort, og mange modeller kommer ut i versjoner med en rekke forskjellige spesifikasjoner.

Mange setter derfor pris på litt hjelp med valget, men noen deler av jobben er du pent nødt til å gjøre selv. Folk har jo ulike behov og ønsker, noe som betyr at den bærbare som passer best for deg er ikke nødvendigvis passer best for naboen din.

Derfor er det viktig at du først kartlegger dine behov – altså finne ut hva du i hovedsak har tenkt å bruke maskinen til. Surfing på Internett? E-post og Word? Bildebehandling? Videokonvertering? Musikk? Spilling? Det andre du må finne ut er hvor den skal brukes mest. Snakker vi om en bærbar som kun en sjelden gang skal flyttes, eller er du av typen som drar med deg datamaskinen overalt?

Et annet viktig spørsmål er hvor mye penger du er villig til å bruke på en bærbar PC.

Ut i fra dette vil du kunne avgjøre hvilke egenskaper som er mest viktige for deg, og prioritere disse ved kjøp. På en bærbar som brukes mest hjemme er det gjerne en stor skjerm og lav pris som er viktig. Ytelse har mye å si dersom den for eksempel skal brukes til spilling og/eller andre krevende oppgaver. Folk som er mye på farten prioriterer gjerne portabilitet; Det vil si liten størrelse, lav vekt, kvalitet og at den holder lenge på batteridrift.

Tre kategorier

På grunn av de mange mulighetene innen bruksområder og prioriteringer har vi denne gangen i større grad enn tidligere delt opp våre anbefalinger. Vi vurderte vekt, størrelse og pris, men valgte til slutt å fokusere på bruksområder i stedet. Under hver av disse bruksområdene har vi videre delt inn i prisklasser og segmenter der det er naturlig.

Kategoriene vi endte opp med er:

Under har vi forsøkt å kort forklare hva slags folk de forskjellige kategoriene er rettet mot.

Hjemmebærbare

Mange leter nok i denne kategorien. Mens spennet i pris og ytelse kan være stort, har alle maskinene her en ting til felles: lite fokus på portabilitet. Her er det typisk bærbare med 15-tommers skjermer eller større, og utholdenhet på batteridrift er mindre viktig. I denne klassen får du vanligvis mest ytelse for pengene.

Passer for: Den som ganske enkelt vil ha en bærbar for "alt", og prioriterer ytelse og pris fremfor vekt og størrelse.

Disse maskinene anbefaler vi som hjemmebærbare

Ultraportable

For noen er det aller viktigste liten størrelse og lav vekt, og det er dem som alltid drar rundt på laptopen. Videre er det essensielt at en slik bærbar klarer en del timer på batteridrift, ettersom det kan være langt mellom stikkontaktene på veien. Vi ser også gjerne at de er litt robuste, da de gjerne skal tilbringe en del timer under transport.

God ytelse og lav pris er mindre viktig i denne kategorien.

Passer for: Den som prioriterer portabilitet fremfor alt annet, og studenter.

Disse bærbare anbefaler vi for folk på farten

Spilleren

Spill og moro er stikkord her. Bærbare for gaming krever mye av maskinvaren, ettersom nyere spill er ganske så tunge å drive. Videre fokus ligger gjerne på en god skjerm og skikkelige kjøleløsninger, samt praktiske detaljer som bakgrunnsbelyst tastatur og god plassering av kontakter. Stil og design skader heller ikke. Høy vekt og pris er ingen hindring.

Passer for: Den som vil ha best mulig slepbar spillytelse.

Klikk her for de feteste spillbærbare

NB! Merk at vi ikke nødvendigvis har testet alt vi anbefaler. Husk også at våre anbefalinger kun er forslag, og på ingen måte noen "fasit".

annonse