TestAcer Iconia W510

Liten og lydløs batterikonge

Her får du nettbrett og bærbar i ett.

Innledning

Vi har kommet til 2013 i kalenderen, og det aller meste av dette året er fremdeles foran oss. Men etter årets CES-messe i Las Vegas har vi jo fått et visst innblikk i årets trender, og en ting er klart: Det blir mye å ta på.

Om den ikke allerede har det, vil nemlig berøringsteknologien velsigne din lokale datapusher med en rekke nye bærbare modeller i løpet av året. Med Windows 8 har nemlig touchskjermene for fullt funnet veien til vanlige laptoper, og det betyr dessuten at vi egentlig ikke trenger nøye oss med vanlige bærbare heller.

Hvorfor ikke gå for en modell som også faktisk er et nettbrett?

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Liten og kjekk

Acer Iconia W510 er en liten, og kanskje litt merkelig datamaskin – i hvert fall ved første øyekast. En liten skyvebryter i det kraftige skjermfestet lar deg nemlig kjapt og enkelt separere lokket fra basen med tastatur og pekeplate. Vips, og du har i realiteten et rent nettbrett.

Dette er strengt tatt ikke noe nytt. Blant annet har Asus hatt sin Android-baserte Transformer Prime på markedet i ett år allerede, med samme fysiske funksjonalitet.

Men Acer Iconica W510 kjører fullversjonen av Windows 8, og da blir det jo straks litt mer interessant for den ønsker seg det samme miljøet på alle sine datamaskiner.

Spesifikasjoner -
Maskinvare -
Prosessor Intel Atom Z2760 (1,8 GHz, 1 MB cache, 2 kjerner, 4 tråder)
Harddisk 32 GB Flashminne
Skjerm 10,1 tommer Berøringsfølsom 1366 x 768 pikslers oppløsning Reflekterende konstrastbelegg
Optisk enhet N/A
Trådløs tilkobling 802.11a/b/g/n WiFi Bluetooth NFC (Near field communication)
Batteri Oppgitt til 8 timer for brettet og 10 for basen, altså 18 timer totalt
Annet -
Størrelse 2,2 cm tykk
Vekt Som rent nettbrett: 570 gram Inkludert tastaturdokk: 1,27 kg Strømforsyning: 115 gram
Pris Ca 4700 kroner

Du får også Iconia W510 med 64 GB lagringsplass, men den koster rundt en tusenlapp mer. I tillegg er en 3G-versjon på vei: Iconia W511.

Acer Iconia W510 er ikke noen spesielt kraftig datamaskin. Motoren er den relativt ferske Atom-prosessoren Z2760, som tikker av gårde med en klokkefrekvens på 1,8 GHz. Prosessoren er utstyrt med to kjerner som hver klarer to tråder, og dette hjelper selvfølgelig på multitaskingen.

Ellers har denne lille Aceren 2 GB med Low Power DDR2-minne, og den bruker et integrert minnekort (flashminne) i stedet for harddisk eller SSD.

I forhold til størrelse og spesifikasjoner er altså dette en datamaskin som ligger nærmere en minibærbar enn en ultraportabel. Acer klassifiserer på sin side Iconia W510 som et rent nettbrett med Windows 8 og tastaturdokk, så det blir i det hele tatt et definisjonsspørsmål.

Klikk deg videre for å se nærmere på hva denne tassen kan by på.

Takk til Acer for lån av datamaskinen.