SniktittLenovo Helix

Et skikkelig arbeidsredskap

Lenovo har gjort veldig mye riktig, og litt galt med Helix.

Helix som Ultrabook.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Helix som nettbrett.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Helix som nettbrett, koblet på tastaturbiten. Merk det gode grepet man får på høyresiden.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Ett trykk på denne, og nettbrettet kommer lett ut.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Luftekanaler på nettbrettet.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Luftekanaler i tastaturdelen.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Hardware.no/Las Vegas: Lenovo er skikkelig i vinden for tiden, og lanserer den ene spennende maskinen etter den andre. Vi har gått et av de siste tilskuddene nærmere etter i skjøtene.

Lenovo Helix er en svært spennende hybridmaskin. Her får du nettbrett og bærbar datamaskin i samme pakke, med en rekke muligheter.

Garret Dugger, produktsjef i Lenovo, forteller mer:

– Helix er først og fremst utviklet som en Ultrabook, men så har vi fått til en del ekstra. Med en Core i7 på innsiden greier maskinen også mange tyngre oppgaver.

Totalt ti timer på batteridrift

Batteritiden for selve nettbrettet er på seks timer. I tillegg er det et eget batteri i tastaturet som gir fire timers drift. Totalt snakker vi da om ti timer på batteriet.

Ved å skyve inn en liten spak på venstre side løsner nettbrettet fra tastaturet, det hele går svært smidig. Når du skal sette nettbrettet ned i tastaturet igjen har du to muligheter. Nettbrettet passer nemlig begge veier, og kan da enten brukes som vanlig bærbar, eller et noe tyngre nettbrett med utvidet batteritid.

Når vi først har løsnet på nettbrettet legger vi merke til noe som ser ut som to luftekanaler. Dette stemmer bra, for Dugger kan fortelle at i tastaturet er det noen ekstra vifter, som blåser luft opp gjennom disse kanalene.

– Siden prosessoren og de andre komponentene får bedre kjøling når nettbrettet henger fast i tastaturet, kan vi gjøre det slik at Helix klokkes noe opp så snart man setter den ned i tastaturet, og dermed får man en kraftigere løsning, forteller Dugger.

Da vi koblet skjermen sammen med tastaturet og brukte den som et nettbrett, var det en ting som slo oss. Skjermen fikk da en ekstra bred kant på den ene siden, som er perfekt å bruke som hånddtak. Du får et særdeles godt grep på maskinen, uten at skjermen blir skjult av hendene.

Som vanlig bærbar fungerer Helix relativt godt, men de mulighetene man får til å bruke enheten som nettbrett får også noen negative følger.

Topptung

Helix er fryktelig topptung, siden nesten alt som veier noe ligger i skjermdelen og ikke i "foten" som står på bordet. Så lenge Helix står på en fast flate merker man lite til det, men om du slenger maskinen i fanget eller løfter på den så merkes det lett.

Vi er heller ikke helt overbevist om tastaturet, eller stivheten i selve tastaturbiten. Tastene har unormalt mye vandring, og føles ikke så veldig responsive å skrive på.

Heller ikke styreplaten overbeviser. Musetastene er integrert i styreplaten, slik at du presser hele platen ned i nedre venstre eller høyre hjørne. Vandringen her er en del lengre enn vi liker, selv om det hele sikkert er en vanesak.

Prisen i amerikanske dollar er på 1499, og Helix sendes ut på markedet i februar. Hva norsk pris blir, eller når den blir tilgjengelig var det ingen som kunne fortelle oss.

Vi er på Facebook!
Les også
Her er Lenovos nye laptop-serie
Les også
Sharp og Lenovo går mot TV-partnerskap
Les også
Vi har prøvd Samsungs nye lekkerbisken
Les også
– PC-en er for billig
Les også
Har lansert kjapp terabyte-harddisk til bærbare
Les også
Intel: Ultrabooker skal ha touch
Les også
Nå kommer Ivy Bridge ned mot 7 watt
annonse