Til hovedinnhold

Sjekk Dells nye hybrid-PC

Den er formet som et nettbrett.

Dell

De såkalte hybrid-PC-ene skyves ut på markedet i stadig større antall, og gjør skillet mellom PC og nettbrett sakte, men sikkert blir mer utydelig.

Hybrid-modellene kommer ofte i bærbare varianter, som for eksempel Sony Vaio Duo 11. De kan imidertid også ta mer stasjonære former, som med Asus Transformer AiO.

Kraftig nettbrett-PC

Nå har Dell avduket en ny modell som kanskje befinner seg i et grenseland. Modellen heter XPS 18 og tilhører et segment som Dell selv kaller «bærbar alt-i-ett-PC».

XPS 18 har, i likhet med nevnte Asus-modell, en stor berøringsskjerm på 18,4 tommer. Den veier solide 2,2 kilogram, og har dermed noe begrenset mobilitet etter nettbrett-målestokk.

Modellen er imidlertid ment å fungere som en fullblods PC, selv om den er konstruert som et nettbrett. XPS 18 kjører Windows 8 og kan leveres med Intel Core i3, i5 eller i7-prosessor. Den kan utstyres med opptil 8 GB minne, og grafikken kan leveres av en innebygd Intel HD4000-grafikkprosessor, om ønskelig.

Berøringsskjermen er 17,7 mm tykk og har full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Av lagringsmuligheter kan du velge mellom en harddisk på opptil 500 GB eller en SSD på opptil 512 GB.

Av annen innmat kommer XPS 18 med én USB 2.0-inngang, tre USB 3.0-innganger, Bluetooth 4.0 og et webkamera med en oppløsning på 720p. Batteritiden skal være på fem timer. Trådløs mus og tastatur skal også følge med.

XPS 18 lanseres i USA i april, men norsk lanseringsdato og pris er ennå ikke klart. I USA vil startprisen ligge på 900 dollar. Det kan raskt bety 7000 kroner her til lands.

Ikke alle hybrid-PC-er duger: Sony Vaio Duo 11 bommer på målet

(Kilder: Computerworld, übergizmo)

annonse