SniktittSamsung 7-serie

Vi har prøvd Samsungs nye lekkerbisken

Samsungs nye 7-serie oser av kvalitet.

Hardware.no/Las Vegas: Samsung har først og fremst et fokus på de audiovisuelle produktene på CES-messen, men noe nytt på bærbarfronten hadde de: den nye 7-serien. Christian de Lange, Key Account Manager i Samsung, kunne fortelle oss at de nå har delt opp de bærbare datamaskinene i to produktlinjer, nemlig Chronos og Ultra.

Chronos er de kraftige maskinene, og er representert i hver underserie. Ultra er de ekstra tynne og lette maskinene, som også finnes i hver underserie.

7-serien har da både en Chronos- og en Ultra-modell.

Chronos.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Høyre side av Chronos.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Høyre side av Chronos.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Tastaturet på Chronos.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Mye kraft i liten pakke

Chronos-varianten er egentlig så tynn at den kunne gått som en Ultrabook, men siden den kjører en standardprosessor så ryker dette klistremerket. I rene tall snakker vi om 2,9 centimeter.

Tyngden er også litt i drøyeste laget, den veier nemlig 2,3 kilogram. På innsiden finner vi en fullverdig Intel Core i7, SSD og HDD, samt dedikert grafikk med 2 GB minne. Grafikkprosessoren vil være AMD Radeon HD 8870M. Oppløsningen er på full HD, og batteritiden er oppgitt til opptil 11,5 timer.

På modellene som havner i Norge vil det være berøringsskjermer, selv om det ute i verden vil finnes modeller som ikke støtter dette.

Selve berøringsbiten er veldig god på en 7-serie. Glasset på skjermen er veldig glatt, slik at fingrene glir lett over.

Byggekvaliteten fremstår som svært god. Både skjermen og selve basen i maskinen er stiv og tilnærmet uten noen form for fleksibilitet. Det er kun om man presser hardt ned rundt tastaturet at noe gir litt etter.

Tastaturet er godt å skrive på, uten noen spesielle former for fleksibilitet ved vanlig skriving. Tastaturet er noe utvidet i forhold til et normalt bærbartastatrur, noe som er kjekt med et liv på farten.

Prismessig havner 7-serie Chronos på rundt 10 000 kroner, det kommer litt an på hvordan de endelig spesifikasjonene blir på de typene man velger å ta inn til Norge.

Ultra.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Venstre side av Ultra.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Høyre side av Ultra.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Ekstra lette, for deg som ikke liker dødvekt

7-serie Ultra er noe annerledes, her snakker vi om en vekt på1,46 kilogram og en tykkelse på 1,75 centimeter.. Batteritiden er oppgitt til åtte timer.

Modellen som kommer til Norge vil ha berøringsskjerm og dedikert grafikk med opptil 2 GB minne. Selve grafikkprosessoren vil være en AMD Radeon HD 8570M, mens oppløsningen er full HD.

På innsiden er det en SSD på 256 GB som standard, men det vil også komme en variant som har en SSD på 128 GB og en Core i5-prosessor. Den sistnevnte varianten blir naturlig nok noe rimeligere enn verstingvarianten.

Selve berøringsbiten på Ultra føles helt lik som på Chronos. Den gode kvalitetsfølelsen er også i behold, med lite fleksibilitet i selve maskinvaren.

Prismessig kommer Ultra til å havne på under 10 000 kroner i Norge.

7-serien finnes i utgangspunktet med en rekke farge- og overflatevalg. Likevel, til Norge kommer i utgangspunktet bare de litt mer ekslusive variantene med metall hele veien, og uten farger. Nå er det mulighet for norske forhandlere til å ta inn andre farger, men det er noe de sjelden tør ifølge de Lange. Markedet er rett og slett ikke tilstede, selv om noen sikkert kunne tenkt seg noe litt freskere i fargeveien.

Vi er på Facebook!
Les også
Samsung bytter navn på alle sine bærbare PC-er
Les også
Sjekk Samsungs nye lekkerbisk-TV
Les også
Har lansert kjapp terabyte-harddisk til bærbare
Les også
Intel: Ultrabooker skal ha touch
Les også
Nå kommer Ivy Bridge ned mot 7 watt
Les også
Dette er alle Radeon HD 8000M-skjermkortene
Les også
Vi plukker fra hverandre en bærbar datamaskin
Les også
Dette kan du få til på 30 minutter
Les også
Samsung pusser opp den attraktive 7-serien
annonse