Tek.no

Test Asus VivoBook S200

Billig og kjælen bærbar

11,6-tommer som liker å bli tatt på.

Vegar Jansen, Hardware.no
2 Des 2012 13:00
annonse

Innledning

Det er kun en måned siden Microsoft slapp sitt nye operativsystem Windows 8, noe som betyr at vi endelig har fått skikkelig støtte for fingre i det populære OS-et. Og maskinvaren lar ikke vente på seg – de første bærbare med berøringsskjermer er allerede på vei ut i butikkene.

Vårt aller første testobjekt med Windows 8 og fingerfølsom skjerm heter Asus VivoBook S200, og er den minste av to brødre på 11,6 og 13,3 tommer. Fra før har vi allerede sneket oss til en titt på disse.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Vi kan straks røpe at VivoBook ikke er den mest spenstige datamaskinen vi har testet i år. Dette er en bærbar ment for massene, en slags inngangsmodell for deg som vil ha en liten bærbar med berøringsskjerm og Windows 8, men ikke vil bruke så mye penger.

annonse

Asus VivoBook S200 starter på relativt hyggelige 4000 kroner, da med prosessoren Intel Pentium 987. Vårt testeksemplar koster en femhundrelapp ekstra, og da får du den noe kraftigere Core i3-prosessoren i stedet.

VivoBook S200 har også en 14-tommers storebror i S400. Den har litt høyere prislapp og en raskere Core i5-prosessor.

Versjonen vi har testet, altså med en Intel Core i3-prosessor, er den hvasseste utgaven av VivoBook S200. Men husk at du ikke får noe mer enn du betaler for heller – vekt, tykkelse og spesifikasjoner er helt greie, men vil for eksempel ikke kunne stå seg direkte mot en dobbelt så dyr ultrabook.

Bla om for å se nærmere på hva Asus VivoBook S200 har å friste med.

annonse

Takk til Asus for lån av datamaskinen.

Les også