Til hovedinnhold

Acer Iconia W3

Acer Iconia W3 er den minste vi har sett.

Vegar Jansen, Hardware.no

Hardware/Taipei: Årets Computex-messe har vist oss at det ikke bare er Asus som kan trylle fram nye og spennende produkter. Også Acer har en del gode ting på gang, og en av disse er det lille nettbrettet Iconia W3.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Acer Iconia W3 er 8,1 tommer stor og er i skrivende stund det minste nettbrettet som kjører fullversjonen av Windows 8. Som motor har den Intel Atom Z2760, en tokjernet prosessor som vi også finner i den marginalt tyngre ti-tommeren Acer Iconia W510, som vi for øvrig ga et anbefalt-stempel tidligere i år.

Micro-USB og HDMI micro på brettets ene kortside.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Nettbrettet er også utstyrt med 2 GB minne, samt 32 GB eller 64 GB lagringsplass avhengig av modell. Skulle ikke dette være nok, kan du bruke brettets microSD-kortleser til å utvide plassen. Ellers har Iconia W3 micro-USB-kontakt, HDMI micro som videoutgang og minijackplugg for lyd ut. Av trådløse teknologier har den Bluetooth og vanlig 802.11b/g/n WiFi.

Fin størrelse

Vi fikk leke litt med Iconia W3 på messegulvet, og førsteinntrykket er egentlig ålreit. Vekten er oppgitt til 540 gram, og den skal være 11,35 millimeter tykk – dette er ikke noe vi har fått målt selv, men vi kan si at brettet fint kan holdes med én hånd. Utførelsen er i plast, men den virker da solid nok, og vi sitter heller ikke igjen med noen typisk «plastikk-følelse».

Vi la merke til at nettbrettet ble litt varmt, men vi var da langt fra svidde fingertupper også.

Microsoft Office følger med, tastatur er ekstrautstyr.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Skjermen virker klar og god, og størrelsen på 8,1 tommer gjør at brettet verken virker for stort eller for lite. Av oppløsning snakker vi 1280 x 800 piksler, noe som setter den i klasse med den populære iPad Mini på akkurat det punktet. Det er også verd å merke seg at Iconia W3 har et bredde-/høydeforhold på 16:10.

En ting vi naturligvis ikke fikk sjekket er batteritiden. Acer oppgir denne til åtte timer, og det gjenstår jo å se om stemmer. Men med tanke på hva den nevnte Iconia W510 klarte å prestere, er vi slett ikke pessimistiske her.

Med stort sett samme innmat som Acer Iconia W510, vet vi hva slags ytelse vi kan forvente fra W3 også. Windows 8 glir greit, men det er ikke noen arbeidshest. Dette brettet vil helst holde seg til oppgaver som e-post, surfing, lettere kontorarbeid og litt mediekonsum.

Kommer med Office

Med tastaturet som "deksel". Klumpen på selve brettet er tyveribeskyttelsen...Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Skulle du få lyst til å jobbe litt skikkelig med den, kommer den for øvrig med Microsoft Office Home & Student inkludert, og et spesielt Bluetooth-tastatur i fullstørrelse med dokking-plass kan kjøpes som ekstrautstyr. Dette tastaturet kan også brukes som et slags merkelig deksel for å beskytte skjermen på nettbrettet under transport.

Acer Iconia W3 skal komme i butikkene senere denne måneden, og europeiske priser er oppgitt til 329 og 379 euro, mens tastaturet skal koste 69 euro. Det burde bety i underkant av tre tusen kroner for modellen med 64 GB lagringsplass, mens tastaturet burde ligge på rundt femhundrelappen.

Med Office inkludert i prisen vil nok Iconia W3 virke forlokkende på en del studenter, pendlere og andre som gjerne vil ha et lite og lett nettbrett som samtidig gir en fullverdig Windows-opplevelse.

Vi kommer trolig tilbake med en full test så snart produktet er tilgjengelig.

Iconia W3 minner mye om storebroren W510:
W510 er en lydløs batterikonge »

annonse