Til hovedinnhold

HP Veer

HPs nye modell, Veer, er betraktelig mindre enn storebror Pre³.
Applikasjonene vises som såkalte "cards" på skjermen, og det er svært enkelt å veksle mellom disse.
Slik ser baksiden av Veer ut. Øverst til venstre ses et kamera på 5 megapiksler.
Skjermen er overraskende oversiktlig til å være så liten.

Så langt har vi ikke sett så mange telefonmodeller som har tatt ytelsen fra toppmodellene ned i miniformat. Sony Ericssons Xperia X10 Mini Pro er en av få representanter for denne typen telefoner.

Passer godt i lommen

Med sin 2,6 tommer store skjerm har Veer blittelitt større skjermflate enn Sony Ericssons minstemann med Android. Veer er imidlertid både lavere og tynnere, om enn 2,5 mm bredere.

Veer tar altså samlet sett opp mindre plass i lomma enn proffutgaven av X10 Mini. Det hjelper også godt på at Veer preges av svært runde former, og dermed glir betydelig lettere ned i lommen enn sin konkurrent.

Telefonen veier kun 103 gram, og den er dermed blant de letteste telefonene med fulltastatur vi har vært borti.

Gode spesifikasjoner

Formfaktoren er imidlertid ikke det eneste som gir bedre inntrykk hos Veer enn på X10 Mini Pro. Maskinvaren er også betydelig kraftigere og basert på Qualcomms Snapdragon-plattform. Her er det duket både for raskere respons og fetere grafikk.

For å drive webOS på den lille skjermen kjører prosessoren ved en klokkehastighet på 800 MHz. Det ser strengt tatt tilstrekkelig ut for den lille krabaten, for alt fra fleroppgavekjøring til avanserte spill kjører svært raskt og hendig på skjermen.

Enkel og intuitiv

Som på storebror HP Pre³ er også det meste svært brukervennlig. Med mindre du trekker frem tastaturet som skjuler seg bak skjermen er brukeropplevelsen stort sett helt tasteløs, og man løser fleroppgavekjøring og menyvalg ved å trekke fingrene over skjermen.

Tastaturet som skjuler seg bak skjermen er dessuten svært godt. Førsteinntrykket av denne detaljen på en så liten telefon imponerte oss veldig. Tastene er godt adskildte, de er lette å treffe og de er gode å trykke på.

Bedre skjerm X10 Mini Pro

Det skal også sies at vi ikke ble nevneverdig plaget av skjermstørrelsen den stunden vi holdt på med telefonen. Vår hovedinnvending mot X10 Mini Pro var nemlig at skjermen ble litt liten til at telefonen kunne fortjene Pro-betegnelsen.

Skjermen på Veer er svært skarp, og har høyere oppløsning enn X10 Mini Pros 0,05 tommer mindre skjerm. Det kan hende det er i overgangen fra en skjerm med 240 x 320 piksler til Veers skjerm på 320 x 400 piksler at noe av årsaken til det gode førsteinntrykket ligger.

Et par usikkerhetsmomenter

Vi er litt usikre på valget om å ikke ta med minnekortstøtte i denne. Her fins det ikke noe alternativ med større lagringsplass, slik det gjør for Pre³. Dermed er det i overkant av 6 GB lagringsplass som skal holde til bilder, musikk og annet tungt innhold.

Batteristørrelsen på 910 mAh er også et usikkerhetsmoment. Dette er såvidt mindre enn batteriet som sitter i X10 Mini Pro. Skjermen er riktignok liten på begge telefonene, men med en kraftig prosessor aner vi likevel muligheter for at batteriet fort blir flatt.

Alt i alt - svært lovende

Førsteinntrykket tilsier at dette er en av de mest lovende små proffmobilene vi har sett på lenge. Den er uansett i en størrelsesklasse der konkurrentene er svært få.

Det er ukjent om og når HPs nye webOS-telefoner kan nærme seg norske breddegrader. Vi håper likevel at de vil dukke opp, for begge telefonene overbeviser i hver sin klasse. Vi kommer tilbake med en grundigere test når produktene er i salg.

Les flere sniktitter fra Mobile World Congress:

annonse