Nyhet

Dette er en Palm uten tastatur

Den gamle PDA-kjempen Palm ble i fjor kjøpt opp av Hewlett Packard, og elektronikkgiganten har siden lovt å satse stort på Palms operativsystem webOS.

Vi tok en titt på HPs første webOS-mobiler i Barcelona i februar, og her finner du sniktittene:

Frem til i dag har samtlige webOS-mobiler hatt fulltastatur. Den eneste webOS-enheten som så langt har blitt presentert uten fulltastatur, er nettbrettet HP TouchPad. Nå kan det se ut til at den får selskap av en annen tastaturløs enhet.

Et nytt bilde som nettstedet precentral.net har fått tak i viser nemlig det som skal være en webOS-mobil uten tastatur. Foreløpig er imidlertid lite kjent om modellen.

HP Pre³ og HP TouchPad ved siden av hverandre på Mobile World Congress i februar.

Telefonen skal være såvidt større enn Pre³. Øverst til høyre er det som muligens er et kamera for videosamtaler - eller bare en nærsensor for skjermlåsen.

Etter en lekkasje av kodenavn i november i fjor gjenstår det tre navn som ikke har fått tilknytning til ferdige produkter. Pre³ og Veer var nemlig kjent som henholdsvis Mantaray og Broadway.

De gjenstående navnene er Stingray, Windsor og Mansion. Sistnevnte har ikke dukket opp i ettertid, men det har både Stingray og Windsor, som begge har vært å finne i kildekoden for webOS.

Ettersom Pre³ het Mantaray spekulerer precentral.net i at det her er snakk om Stingray. Dette fordi den nye i stor grad ser ut som en Pre³ uten tastaturet, og slektskapet mellom de to fiskeartene.

(Kilde: precentral.net)

Les også
HP Veer
Les også
HP Pre³
Les også
Bli med på mobilmesse!
annonse