Her er HPs nye mobiler og nettbrett

HP kjøpte opp palm for en tid siden, og nå har den første store lanseringen funnet sted. Selskapet har lansert to mobiltelefoner og et nytt nettbrett.

TouchPad

Nettbrettet blir blant de største på markedet. Skjermen er 9,7 tommer og oppløsningen er på 1024 x 768 piksler. Dette er som seg hør og bør en kapasitiv trykkskjerm.

I likhet med Apples velkjente nettbrett vil det være mulig å kjøpe versjoner av TouchPad både med og uten 3G. Ellers kan du koble deg på nett via trådløse nettverk (Wi-Fi) eller Bluetooth mot for eksempel en mobiltelefon.

Av minnekapasitet kommer det versjoner med 16 og 32 GB lagringskapasitet. Batteriet har en kapasitet på 6300 mAh, mens Samsung Galaxy Tab til sammenligning stiller med 4000 mAh.

Under panseret på TouchPad finner vi en Qualcomm Snapdragon APQ8060 - en tokjerneprosessor med 1,2 GHz klokkefrekvens.

TouchPad har HP webOS som operativsystem. Det er et operativsystem vi ennå ikke er kjent med her til lands, men vi tipper vi nordmenn får stifte bekjentskap med det ganske snart.

Brettet får etter all sannsynlighet selskap av blant andre RIM Blackberry PlayBook, Motorola Xoom og Apple iPad 2, i tillegg til de som allerede er på markedet. Med andre ord er det rimelig å forvente en tøff konkurranse.

Ifølge IT-avisen skal TouchPad lanseres i Norge i løpet av 2011.

Les vår nettbrettguide »

HP Pre³

Pre³ er oppfølgeren til Palm Pre 2, og det er forretningsfolk som i all hovedsak er i HPs søkelys for denne modellen. Et nedskyvbart fulltastatur er på plass, og operativsystemet webOS er allerede kjent for å ha mange proffunksjoner.

Det vi først legger merke til på spesifikasjonslista er at HP har utstyrt Pre³ med en Qualcomm MSM 8x55-prosessor som har en klokkehastighet på 1,4 GHz. Av arbeidsminne er det 512 MB, og lagringsminnet skal være valgfritt mellom 8 eller 16 GB.

Ellers er et fem megapikslers kamera med LED-fotolys på plass, og med dette kan du også ta opp video på inntil 720p-oppløsning.

Det er foreløpig usikkert hvilke mobilnetteknologier Pre³ har. Wi-Fi er på plass, og det er mulig å bruke mobilen som trådløs ruter slik at du kan dele mobilens internettoppkobling med en PC. Eller en TouchPad.

HP Veer

Veer ser ut til å være HPs svar på Sony Ericsson Xperia X10 mini pro. Telefonen er imponerende liten og et fulltastatur er på plass. Hvor lett det er å bruke dette fulltasaturet er vi imidlertid svært spent på, med tanke på at det ser ut til å ha imponerende små taster.

Skjermen i Veer skal være 2,6 tommer stor, noe som er 0,2 tommer mindre enn skjermen i Sony Ericssons mini-fulltastatur-mobil. Oppløsningen er på 320 x 400 piksler.

For Veer har det kommet på plass spesifikasjoner for mobilnettet på HPs nettsider, og det ser ut til at HSPA er på plass med makshastighet på 7,2 Mbps for nedlasting og 5,76 Mbps andre veien.

Wi-Fi er på plass, og telefonen kan brukes som Wi-Fi-ruter i likhet med Pre³. Lagringsplassen er på 8 GB, men bare rundt 6,5 GB av disse er tilgjengelig for brukeren ifølge HP.

Veer er planlagt å dukke opp allerede til våren i USA.

Les også
HP Pre 3 får 1,2 GHz dual-core
Les også
HP TouchPad får 1,5 GHz
Les også
HP Veer
Les også
HP Pre³
Les også
Huawei lanserer sitt nye nettbrett
Les også
Nå er iPad 2 på samlebåndet
Les også
Denne avisen kommer bare på Ipad
Les også
HPs webOS-nettbrett har lekket
annonse