Til hovedinnhold

Palm Pre 2 er lansert

Palm Pre 2 er nå offisiell, og vil dukke opp i enkelte markeder allerede på fredag. Den nye telefonen er en oppfølger til Palm Pre og Palm Pre Plus, og kommer med det like nye operativsystemet Web-OS 2.0.

Norgesplaner?

Ettersom HP kjøpte opp Palm i april, snakker vi nå om HP Palm Pre 2 og HP Web-OS 2.0. Dermed kan det tenkes at Palm Pre 2 også vil dukke opp i norske butikkhyller.

– HP ville ikke kjøpt opp Palm dersom vi ikke hadde hatt planer for teknologien, svarte pressekontakt Thomas Raage i HP, da vi i forrige uke spurte om Palms nærvær ville øke utenfor dagens kjerneområder.

Hva er nytt?

HP har nå fjernet skjermoverflaten i plast som vi fant i Palm Pre og erstattet den med en overflate av glass. Skjermen er fortsatt 3,1 tommer stor og viser 320 x 480 piksler, akkurat som forgjengeren.

Prosessoren har blitt raskere, og har nå en klokkehastighet på 1 GHz. Akkurat hvilket brikkesett vi finner under panseret er foreløpig ikke kjent. Palm Pre stilte med en Texas Instruments OMAP 2430 med klokkehastighet på 600 MHz, så et naturlig valg ville vært OMAP 3640 fra samme produsent.

Kameraet har nå fått en oppløsning på fem megapiksler, men autofokus er ikke på plass.

Ellers er arbeidsminnet fortsatt på 512 MB og innebygget minnekapasitet er på 16 GB.

Web-OS 2.0

Det nye operativsystemet sørger for en rekke forbedringer. Bedre flerprogramskjøring og Adobe Flash 10.1 Beta for å vise videoer og annet Flash-innhold i nettleseren er de største endringene.

Brukere av eldre Palm-enheter vil få en oppdatering i nær fremtid, ifølge HP.

(Kilde: gsmarena.com)

annonse