Til hovedinnhold

Nye detaljer om ny Palm

Dette er dagens Palm Pre Plus. Forskjellene er ikke mange, men litt annen utforming på tastaturet ser Pre 2 ut til å ha fått. Skjermen skal være flatere på Pre 2, uten at vi helt vet hva som ligger i det ennå.

Palms Web OS har fått mye omtale den siste tiden, og nylig ble det vist frem skjermbilder fra neste generasjon av operativsystemet, Web OS 2.0. Nå ser det ut til at også en ny telefon basert på systemet nærmer seg.

Telefonen har dukket opp på nettsidene til den franske operatøren SFR, og navnet er Pre 2. Det dreier seg altså om en oppfølger til dagens Palm Pre- og Palm Pre Plus-modeller.

Bedre byggekvalitet

Utseendemessig minner den nye modellen mye om dagens modeller, men designen beskrives som mer strømlinjeformet enn tidligere. Skjermen skal også være "flatere" enn på de andre telefonene.

Innmaten vil dessuten få noen endringer. I dagens Pre Plus sitter det en Cortex A8-prosessor på 600 MHz med grafikkakselerasjon og Pre 2 vil ha samme type prosessor, men oppjustert til 1 GHz klokkehastighet.

Byggekvaliteten hevdes å være bedre på Pre 2 enn på Palm-telefonene som kom på markedet før elektronikkgiganten HP kjøpte opp den gamle håndholdtprodusenten.

Raskere oppstart

Nye Web OS skal også støtte Push-meldinger, slik at man automatisk får beskjed om endringer i sosiale nettverk, på samme måte som når man mottar en tekstmelding. Det har blitt større fokus rundt oppstarttid i det siste og blant annet HTCs nye modeller skal starte svært raskt. Med Web OS 2.0 skal også Pre 2 starte opp raskere enn tidligere modeller.

Foreløpig er det lite vi har sett til Palms modeller her på berget. Etter at HP tok over skuta er det betydelig mer interessant å følge med på produsenten, med norske øyne. HP har nemlig et enormt salgsnettverk som også er godt representert i Norge.

Kanskje til våren?

- HP ville ikke kjøpt om Palm dersom vi ikke hadde hatt planer for teknologien, svarer pressekontakt Thomas Raage i HP, når vi spør om Palms nærvær vil øke utenfor dagens kjerneområder.

- Vi forholder oss til et halvt år i gangen, og foreløpig har vi ingen konkrete planer for Palm i Norge, fortsetter Raage, samtidig som han tilføyer at han vil bli overrasket om HP ikke gjør noe nytt sammen med Palm i løpet av første halvår i 2011.

Dermed kan det fort tenkes at vi får se enda en ny plattform i norske mobilhyller i løpet av neste år.

(Kilder: phonearena.com, HP)

Les også
HP Veer
Les også
HP Pre³
Les også
HPs webOS-nettbrett har lekket
Les også
Palm Pre 2 er lansert
Les også
Samsung kaster Symbian
Les også
Lekkede skjermskudd fra Web OS 2.0
Les også
Nye funksjoner i Pre avsløres
annonse