Til hovedinnhold
SniktittMetaWatch

Denne finske smartklokken kommer snart til Europa

Vi får en kjapp gjennomgang av MetaWatch.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Amobil.no/Las Vegas: Finner er ikke fremmede for teknologi, og kort tid etter at Microsoft annonserte oppkjøpet av Nokia, er nå to Nokia-relaterte selskaper i gang med å ta over verden. Jolla lager mobiltelefoner basert på Nokias gamle MeeGo-operativsystem, og de tidligere Vertu-designerne i MetaWatch lager luksuriøse smartklokker.

Spesielt utseende

Smartklokkene har så langt blitt utviklet i Espoo, i Finland, og blitt solgt på det amerikanske markedet. Med lanseringen av nye MetaWatch er planen at finnene endelig skal innta hjemmemarkedet også.

Klokken har et distinkt utseende. Reimen sitter fast i to metallhengsler som er festet et godt stykke inn på selve urkassen. Resultatet er at klokken skal bli langt mer behagelig å ha på, for folk med smale håndledd. Dette skyldes av reimen ikke sitter fast i ytterkanten på en stor klokke, men i hengslene som omslutter håndleddet, jo smalere det er.

Les også: Sniktitt på den helsprø «smartklokken» Neptune Pine

Mer til felles med ur enn mobiltelefoner

Metas representanter på CES mente at smartklokkeverdenen skiller seg tydelig fra dagens teknologimarked, der noen få viktige produsenter har en tendens til å utkrystallisere seg. De mente i stedet at markedet for smartklokker vil være omtrent likt det som fins for vanlige ur – der haugevis av merker eksisterer side om side.

Designmessig ser selskapet også ut til å ha hentet inspirasjon både fra luksustelefonene i tidligere Nokia-eide Vertu, og tradisjonelle kvalitetsklokker.

MetaWatch vil nemlig bli tilgjengelig med en mengde forskjellige reimer. Her kan du få kunststoff av ymse slag, skinn, eller kraftige metallenker.

Tilpass det meste

Du kan ha en mengde hjemmeskjermer på klokken, og hver skjerm kan fylles med et antall paneler. Hva klokken skal vise styrer du selv gjennom en app som kjører på Android- eller iOS-telefoner.

Som de fleste andre smartklokker støttes varslinger av ymse slag, kjappe nyhetsoppdateringer, vær, og selvfølgelig grunnleggende klokkefunksjon.

Kommer til våren

Klokken er ikke fryktelig avansert, ellers. Dette er ikke noe teknobeist, med kamera og fargeskjerm, men snarere en pent designet klokke, som står godt til finstasen, og gir deg den ekstra informasjonen vanlige armbåndsur ikke kan gi deg.

Hverken pris eller lanseringsdato for det europeiske markedet er kjent, foreløpig, men Meta regner med at produktene skal komme på markedet, også hos oss, til våren.

Også Qualcomm er på markedet med en smartklokke. Les sniktitten på Qualcomm Toq

Her finner du alle sakene fra CES 2014-messen i Las Vegas »

annonse