Til hovedinnhold

Sony Ericsson Xperia Arc er lansert

Slik ser baksiden ut, med kameralinse og LED-lys. HDMI-utgang øverst til venstre i bildet.

Det har lenge gått spekulasjoner om en arvtager til Sony Ericssons toppmodell, Xperia X10. I natt gjorde selskapet slutt på spekulasjonene og lanserte Xperia Arc.

Arc bærer flere likhetstrekk med forløperen. X10 var den første Android-telefonen som fikk et forholdsvis godt mobilkamera, og dette videreføres etter alt å dømme i Arc, som også kjører Googles Android-plattform.

Android 2.3 og heftig kamera

Det er foreløpig siste utgave av Android, 2.3 Gingerbread, som vil pryde Arc når den treffer butikkhyllene. Kameraoppløsningen er, som i X10, på 8,1 megapiksler.

Bildesensoren er Sonys velkjente Exmor R-brikke med bakgrunnsbelysning. Optikken er f/2,4 og sammen med sensoren skal dette, ifølge pressemeldingen, gi god kvalitet på både bilder og video selv i dårlig belysning. Man kan også filme høyoppløst video med Xperia Arc.

Reality Display

I fjor ble det en slags greie å markedsføre navn på skjermteknologi og skjermoppløsninger. Apples Retina Display, og Samsungs Super-AMOLED fikk mange av overskriftene. Med Arc kaster Sony Ericsson seg ut i markedet med "Reality Display".

Dette innebærer at skjermen har fått et litt annet størrelsesforhold enn vi er vant til, med en størrelse på 4,2 tommer og en oppløsning på 854 x 480 piksler. Den har altså blitt bredere.

Sony Ericsson har også adoptert Bravia-navnet fra Sonys TV-er. Xperia Arc er utstyrt med Mobile Bravia Engine, som skal gi et "eksepsjonelt skarpt og tydelig bilde". Dette demonstreres i Sony Ericssons skrytevideo som vi har limt inn nederst i saken.

Høyoppløst utgang

En trend virker å være høyoppløselige skjermutganger på telefonene. Xperia Arc følger i fotsporene til Nokia N8, og sammen med LGs Optimus 2X vil den bli atter en telefon med innebygget HDMI-utgang.

Denne utgangen gjør at man kan spille av egen høyoppløst video, eller annet innhold man må ha lagt på telefonen, på en høyoppløst (TV-)skjerm.

Xperia Arc er ellers forsynt med en Qualcomm-prosessor på 1 GHz, et batteri på 1500 mAh og Sony Ericssons egen Timescape-applikasjon. Ifølge pressemeldingen skal kraftpluggen bli tilgjengelig i løpet av første kvartal 2011.

(Kilder: norsk pressemelding, internasjonal pressemelding)

annonse