LG Optimus Black

LGs norske markedssjef André Seielstad og teknisk ansvarlig Rizah Konjic viser frem de to nye Optimus-modellene.
Optimus Black er betydelig tynnere enn mange andre kraftige multimedietelefoner.

LG har nylig lansert toppmodellen Optimus 2X som etter alt å dømme blir den første mobilen som baserer seg på Nvidias Tegra 2-plattform. Sør-koreanerne er i godt driv om dagen, og har nettopp lansert enda en Android-modell med heftige spesifikasjoner.

LG Optimus Black tar mål av seg til å både ha markedets mest lyssterke mobilskjerm og å bli den tynneste av smarttelefonene man kan få kloa i. Vi besøkte LG for å ta telefonen nærmere i øyensyn.

Ekstremt lyssterk

Ved siden av en annen toppmodell, HTC Desire HD, utmerker skjermen seg tydelig. Den gir fra seg voldsomt mye mer lys enn HTCs toppmodell.

Umiddelbart får vi inntrykk av at fargegjengivelsen muligens var et hakk eller to bedre i Optimus 2X, men det kan skyldes at lyset stod veldig sterkt stilt på Optimus Black.

Ifølge teknisk ansvarlig hos LG, Rizah Konjic, skal panelene i de to skjermene være svært like, om man ser bort fra at lysstyrken er betydelig høyere på Optimus Black.

- Å ha gode skjermer blir avgjørende i 2011, forteller LGs norske markedssjef André Seielstad videre.

Lover bedre batteritid

Hverken årstid eller vær gjorde det optimalt å teste lesbarheten i sterkt sollys, så for anledningen hadde LG stilt opp to kraftige lyskastere inne i visningslokalene. Uansett hvilken vinkel man så på skjermen i var den godt lesbar, og fargene lot seg ikke påvirke nevneverdig under de krevende forholdene.

Ved visning av helt hvit skjerm skal LGs LCD-teknologi være betydelig mer sparsom på strømmen enn vanlige AMOLED-skjermer. Optimus Black kommer med 1500 mAh batteri, men foreløpig er det litt uklart hva den faktiske batteritiden vil bli.

Overraskende kompakt

Med en tykkelse på 9,2 mm er Black en svært tynn enhet, og den er heller ikke tung - 109 gram på strømpelesten. Det gjør at den føles overraskende kompakt i forhold til den fire tommer store skjermen.

Optimus Black er ikke like godt utstyrt som Optimus 2X på spesifikasjonene, men den er likevel ingen sinke. Prosessor på 1 GHz gjør at det meste skal gå smidig. Telefonen vi fikk se på hadde svært tidlig programvare, så det er vanskelig å si så mye om hvor responsiv den vil bli i ferdig utgave.

Som på tidligere modeller kjører LG her sitt eget grensesnitt som man kan velge å skru av om man foretrekker Googles rene Android-menyer.

App-hjelp

Det ble nylig kjent at Nvidia ønsker å samle applikasjonene som er laget for deres plattform, Tegra 2, i en oversikt de har kalt Tegra Zone. Også LG tenker i disse baner om dagen, og på de to nye Optimus-telefonene finner vi en applikasjon som trekker frem de applikasjonene LG ønsker å anbefale.

LGs App Advisor er fortsatt under utvikling, og foreløpig det usikkert om den vil få brukerdrevne elementer. Den er imidlertid tilpasset ulike geografiske områder, slik at om man er i utlandet skal man kunne få opp de beste applikasjonene for stedet man er på - det kan eksempelvis være applikasjoner som gir tilgang på ruteinformasjon.

Optimus Black vil bli lansert med Android 2.2 i første omgang, men Android 2.3 vil etter planen bli tilgjengelig innen svært kort tid fra den blir tilgjengelig.

Les også: Sniktitt på LG Optimus 2X

Les også
LG lanserer Optimus Me
Les også
LG Optimus Black er lansert
Les også
Vi tafser på den første Tegra 2-telefonen
Les også
LG 2X er lansert
annonse