Til hovedinnhold

Nå kan endelig iPhone SE komme tilbake

Stadig flere hevder iPhone SE2 kommer i 2020.

Niklas Plikk, Tek.no

Ett av gjengangerryktene om Apples iPhoner handler om iPhone SE. Og nå går ryktet igjen. En anerkjent ryktemaker og analytiker, Ming-Chi Kuo, hevder nå at en oppdatert iPhone SE kommer til neste år.

Det er ikke helt tilfeldig at ryktet kommer og går om og om igjen. Etter hvert som iPhoner og mobiler flest har blitt større og større, har den tre og et halvt år gamle iPhone SE vært én av svært få telefoner som har holdt seg til fire tommer stor skjerm.

Samtidig som ryktene har kommet og gått flere ganger, hører det med at samme påstand ble fremsatt i begynnelsen av september. Den gang var det tre anonyme kilder som ble sitert på at den nye SE-modellen var på vei.

Ett år siden siste iPhone SE

Apple avsluttet produksjonen av iPhone SE i september 2018, og siden har de ikke hatt noen «liten» iPhone i utvalget. Den minste du kan kjøpe i dag er den vanlige iPhone 11 Pro-modellen, med 5,8 tommer stor skjerm.

Samtidig har det denne gangen vært litt sprik i ryktene om telefonen. De seneste ryktene antyder at en iPhone SE2 vil få mye til felles med iPhone 8. Den vil i så fall bli både vesentlig større og mer avrundet enn den opprinnelige iPhone SE-modellen.

Det kan gjøre etterspørselen litt magrere. Samtidig er det uansett snakk om en mer kompakt telefon enn noen av dagens modeller.

iPhone SE hadde 4-tommers skjerm. Den nye SE-varianten vil sannsynligvis bli en del større. Bilde: Niklas Plikk, Tek.no

Kraftig maskinvare

SE2 kan også bli vesentlig rimeligere enn de andre nyere iPhone-modellene i salg i dag. Til tross for det er det ventet at den kan få A13 Bionic-brikken som sitter i dagens iPhone 11-modeller, der varianten med 64 gigabyte lagringsplass på 8.400 kroner.

Analytikeren venter forøvrig også at Apple skal slippe nye iPad Pro-modeller til neste år, i tillegg til et sett briller for utvidet virkelighet (AR).

Luftspeilinger?

iPad Pro har blitt jevnlig fornyet de siste årene, så det er ikke så overraskende om det kommer nye brett til neste år. Men både AR-brillene og iPhone SE har gjentatte ganger blitt omtalt på ryktebørsen, og gang på gang vist seg å være luftspeilinger.

Senest ved denne høstens iPhone-lanseringer ble det snakket om at brillene kunne dukke opp, uten at vi så snurten av dem i California.

Samtidig er Ming-Chi Kuo én av de mer treffsikre ryktemakerne der ute, og har truffet blink på en rekke iPhone-, iPad og Mac-spådommer de siste årene.

annonse