Til hovedinnhold

– Dette blir iPhone-datoen

Filer i iOS 13 peker på ny september-lansering.

Apple ser ut til å ha planlagt sin iPhone-lansering i høst 10. september, ifølge nettstedet iHelpBR. De har funnet bilder av startskjermene på både iPhone og iPad i den nyeste utviklerversjonen av iOS 13.

Dette er skjermene slik de ser ut når man setter enhetene opp for første gang, og på disse viser kalenderen tirsdag 10. og datohenvisningen øverst i hjørnet på iPad-skjermen viser tirsdag 10. september.

Liknende skjermbilder ble funnet i iOS på samme tid i fjor, den gang med onsdag 12. september i kalenderen. Apple avholdt sin iPhone-lansering nettopp onsdag 12. september.

Kalenderikonet i denne filen fra nye iOS 13 viser tydelig tirsdag 10. I fjor viste en liknende fil onsdag 12., og Apple lanserte iPhonene sine på nettopp 12. september.

Som sedvanlig

Datoen er heller ikke overraskende. Apple har for vane å avholde iPhone-arrangementet sitt andre uken i september, og vanligvis på en tirsdag. I fjor ble det imidlertid lagt til onsdag på grunn av at tirsdag falt på 11. september.

Også CNET pekte på 10. september i en spådom nylig. De pekte på at Apple pleier å legge lanseringen til uken etter den såkalte Labor Day om denne dagen faller 3. september eller tidligere, og de sju siste årene alltid på en tirsdag eller onsdag.

Labor Day er en mandag og falt i år på 2. september, som gjør at tirsdag 10. september peker seg ut som den mest aktuelle datoen, ifølge CNETs beregninger. Om Apple følger sin vanlige lanseringsplan betyr det sannsynligvis at de åpnet for forhåndsbestillinger fredag 13. september og at telefonene er i butikk fredagen etter det, altså den 20. september.

iHelpBR noterer også at bildet av startskjermen til eldre telefoner og iPad-er viser mandag 23., som kanskje kan bety at 23. september vil være den offisielle datoen for iOS 13. Det er i alle fall en mandag.

Et par uker igjen

«Alle» ryktemakerne har tilsynelatende samlet seg om at den nye trekameraløsningen blir den største designendringen i nye iPhone XS og XS Max, hva enn navnene deres nå blir.

Apple har naturligvis ikke sendt ut noen offisiell invitasjon til arrangementet foreløpig, og det gjør de nok heller ikke på en stund. I fjor kom den offisielle bekreftelsen 30. august, så det er nok ikke usannsynlig at vi må vente en liten stund til.

Apple er ventet å lansere nye versjoner av både XS, XS Max og XR på arrangementet, sammen med en ny versjon av Apple Watch. Det har også vært snakket om en ny 16-tommers MacBook Pro-versjon med helt nytt design, men det er høyst usikkert om den dukker opp på dette arrangementet.

De nye iPhone-modellene er ventet å få et nytt kamera hver, ny prosessor og bedre ansiktsgjenkjenning, blant annet.

annonse