Til hovedinnhold

Her er nye iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max

Under kveldens Apple-arrangement avslørte selskapet nye iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max. Dette er de direkte arvtakerne til henholdsvis iPhone Xs og iPhone Xs Max, som ble sluppet for ett år siden.

Designmessig er de neste helt like fjorårets modeller, men begge har fått et tredje kamera for ultra vidvinkelfotografering samt en hurtiglader med i esken. Dette er noe konkurrentene har hatt lenge!

iPhone 11 Pro-modellene kommer for øvrig i nye farger: mørk grønn, matt sort, hvit og gull.

Panelene deres har også blitt 15 prosent mer energieffektive, samtidig som de er oppdatert med høyere lysstyrke på inntil 1200 nits. Dermed blir det lettere å se hva du holder på med selv i sterkt sollys, og filmer med HDR-støtte vil bli enda mer imponerende.

iPhone 11 Pro-modellene kommer i fire nye farger.

Ny systembrikke i begge modellene

På innsiden av begge de nye telefonene finner vi Apples oppgraderte A13 Bionic-brikke, som naturligvis byr på noen nyheter fra fjorårets «A12 Bionic». Det inkluderer ytelsesforbedringer, men også merkbart bedre batteritid.

Apple forteller at A13-brikken gir iPhone Pro-modellene omtrent 20 prosent høyere prosessorytelse og at den bruker inntil 40 prosent mindre strøm enn A12 Bionic-brikken.

Får et tredje kamera

iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max blir begge utstyrt med et nytt trippelkameraoppsett. Det nye her er ultravidvinkelkameraet, som kan ta bilder med enda større utsnitt enn tidligere. Apple omtaler det selv som 0,5 X zoom.

Vidvinkelkameraet har f/1.8 objektiv, tele med f/2.4 og ultravidvinkel med 120-graders synsfelt og f/2.0.

Her ser du forskjellen mellom de tre ulike linsene.
iPhone 11 Pro får 12 MP tele + 12 MP vidvinkel + 12 MP ultra vidvinkel.

I motsetning til for eksempel Huawei P30 Pro stopper den optiske zoomen fortsatt på 2x, og ikke fem-gangeren. Et lite ess i ermet for Apple vil imidlertid være det som omtales som en dataassistert fotomodus for Pro-modellene. Kameraet vil ta en rekke bilder samtidig, som den deretter vil bruke forskjellige datapunkter fra til å lage et ferdig og lyssatt bilde.

Maskinlæring setter sammen flere bilder og ulike eksponeringer for å skape et bedre sluttbilde.

På scenen viste de frem en kamerafunksjon kalt «Deep Fusion». Den bruker maskinlæring for å ta bilder i mørke omgivelser. Den tar 9 bilder. 4 før du engang trykker på utløseren, 4 rett etter, pluss ett lang-eksponeringsbilde når du trykker på knappen. Deretter bruker den alle disse bildene til å sy sammen et ferdig bilde.

Det er imidlertid verdt å merke seg at Deep Fusion først blir tilgjengelig gjennom en systemoppdatering til iOS ved en senere anledning.

Det er også godt at Apple fokuserte så mye på en dedikert nattmodus. Fra det vi fikk demonstrert så det ut som denne kunne gjøre underverker med mørke bilder. Her har Apple ligget milevis bak konkurrentene, så dette må de bare få til nå.

Det blir veldig spennende å se hvordan dette måler seg mot Samsung og Huaweis mobilkameraer.

En ny selfiemodus kalt «slowfies» ble også vist frem, denne lar deg ta opp videoer i sakte film med frontkameraet.

På videofronten vil man kunne filme med samtlige kameraer samtidig, og i en spesiell app kan man se samtlige videostrømmer samtidig, og deretter velge hvilket utsnitt man vil bruke til enhver tid. Apple beskriver funksjonen som en filmfotografs drøm.

iPhone 11 Pro Max

Telefonen får inntil 5 timer bedre batteritid enn iPhone Xs Max og støtte for hurtiglading.

Fjorårets iPhone Xs Max startet på 12 700 kroner for modellen med 64 GB lagringsplass. Nye iPhone 11 Pro Max vil starte på 12 990 kroner.

Apple melder at Pro Max kan forhåndsbestilles fra og med førstkommende fredag her i Norge, mens du kan kjøpe den direkte i en butikk fra 20 september.

iPhone 11 Pro

Telefonen får inntil 4 timer bedre batteritid enn iPhone Xs og støtte for hurtiglading.

Fjorårets iPhone Xs startet på 11 500 kroner for modellen med 64 GB lagringsplass. Nye iPhone 11 Pro vil starte på 11 990 kroner.

Apple melder at Proen kan forhåndsbestilles fra og med førstkommende fredag, mens du kan kjøpe den direkte i en butikk her hjemme fra 20 september.

iPhone 11 Max oppsummert.

Vi har allerede prøvd den:
Slik er iPhone 11 Pro »

annonse