Til hovedinnhold

Razer har oppdatert sin eksterne grafikkløsning

Core X Chroma kan være en skikkelig dokkingstasjon.

Razer

Det har gått noen år siden spillutstyrsprodusenten Razer slapp sin første Core – et lite kabinett som kan holde et grafikkort og kobles til PC-en via Thunderbolt 3-porten.

Med en slik ekstern «grafikkboks» er det mulig å få skikkelig spillytelse ut av en bærbar PC eller annen datamaskin som ikke selv har dugelig med grafikkmuskler.

Razer

Etter den første Core fikk vi Core X, og nå er Razer på trappene med enda en ny versjon: Core X Chroma. Som typisk er for disse tider, og som navnet hinter til, har den nye grafikkboksen fått RGB-belysning.

Det vil trolig ikke hjelpe et døyt for spillingen din, men det kan jo muligens se litt tøft ut.

Heldigvis er ikke dette den eneste oppdateringen Razer har lagt til denne versjonen av Core X. Boksen har nå også fått en USB-hub med fire porter og gigabit LAN-port for kablet nettverk.

Ettersom Core X fra før kan fungere som en ladestasjon på inntil 100 watt over Thunderbolt 3-kabelen, kan Core X Chroma fint ta jobben som en grafikksterk dokkingstasjon.

Velg ditt grafikkort

Når det kommer til selve grafikkortet – nei, dette er ikke inkludert i pakka – står du ganske fritt til å velge fra nederste til øverste hylle.

Razer

Kabinettet kan nemlig ta grafikkort med en høyde opptil tre kortplasser, og strømforsyningen – som nå er pålydende 700 watt – burde ikke få problemer med noe som helst.

Razer bedyrer derfor «plug and play»-kompatibilitet med Nvidias RTX-, GTX- og Quadro-serier. I tillegg skal du kunne bruke Radeon- og Radeon Pro-kort fra AMD som støtter XConnect-teknologien.

Razer Core X Chroma skal for øvrig fungere med de fleste Windows 10-maskiner, så lenge disse har en Thunderbolt 3-port med støtte for ekstern grafikk (eGFX).

For at boksen skal kunne brukes med en Mac, er kravet at denne må ha en Thunderbolt 3-port og macOS 10.13 High Sierra eller nyere. Og Core X-boksen må da utstyres med et kompatibelt AMD Radeon-kort.

Razer Core X Chroma har fått en veiledende pris på 430 euro, eller rundt 4300 norske kroner, og er i salg fra i dag.

Men denne klarer seg ganske bra uten:
TEST: Razer Blade 15 med GTX 1070 Max-Q >>>

(Kilde: Razer)

annonse