Dette er Razers nye spillbeist med 240 Hz-skjerm

Tre nye heftige spillbærbare er sluppet, og de kommer til Norge.

På få år har kraftige spillbærbare gått fra å veie ørten kilo og kreve spesialsekk for transport til å nesten ikke kunne skilles fra vanlige bærbare. Razer er en av produsentene som virkelig har fått til å lage spreke og tynne spillbærbare tidligere, og nå har de fornyet hele den kjente Blade-serien sin.

Ny toppmodell – Blade Pro 17

Den ny toppmodellen til Razer heter Blade Pro 17. Som navnet hentyder kommer den med en 17-tommers skjerm og denne skal ifølge selskapet være kalibrert.

Panelet har Full HD-oppløsning, men er lynraskt med inntil 144 bilder i sekundet. Det støtter også 100 prosent av sRGB-skalaen. Vi snakker også om en kompakt 17-tommer her som bare veier omtrent 2,75 kilo og er 19,9 millimeter tykk.

Den største nyheten denne gangen er likevel at maskinen kommer med en prosessor fra Intels rykende ferske 9. generasjon Core i-familie.

Prosessoren det er snakk om heter Core i7-9750H og har 6 kjerner og 12 tråder. Mens basehastigheten oppgis til 2,6 GHz kan en av kjernene strekke seg helt opp mot 4,5 GHz om kjølingen i maskinen er god nok.

I tillegg er det selvsagt brikker fra Nvidias RTX 20-serie, med støtte for de nye strålesporing- og DLSS-teknologiene, som står for spillytelsen. Her kan du velge mellom RTX 2060, RTX 2070 Max-Q eller RTX 2080 Max-Q. Max-Q er en betegnelse som forteller at grafikkbrikken fokuserer mer på å være energieffektiv og å utvikle minst mulig varme og støy, enn kun på ytelse.

Som tidligere er maskinen bygget av CNC-utskåret og sort anodisert aluminium, og glasspekeplaten støtter Microsofts Precision-berøring for jevnere bevegelse.

Av andre spennende saker kan vi nevne støtte for XMP-profiler, altså overklokking for minne, samt at maskinen kommer med 802.11ax-WiFi og Windows Hello.

Blade Pro 17 vil koste fra 2700 euro med RTX 2060-grafikk og henholdsvis 3050- og 3500 euro for utgaven med RTX 2070 Max-Q og RTX 2080 Max-Q-grafikk.

Kraftig 15-tommer får 240 Hz-skjerm

Blade 15 Advanced kommer i sort og hvit utførelse.

Razer Blade 15 Advanced er lillebroren til 17-tommeren. Denne har omtrent samme designegenskaper, leveres med den samme prosessoren, samme nettverkstøtte og samme ansiktspålogging. Av grafikk kan du imidlertid bare velge mellom de to beste RTX-brikkene til storebroren, og altså ikke RTX 2060.

Her er dessuten vekten redusert til knappe 2,15 kilo og tykkelsen er under 18 millimeter.

Den største forskjellen, foruten størrelsen, ligger i skjermen. Her skryter nemlig Razer at at Blade 15 leveres med et Full HD-panel på vanvittige 240 Hz. Denne er dermed klart myntet på deg som spiller raske konkurransebaserte FPS-spill som CS, Overwatch, Apex Legends, Battlefield og lignende.

Dessverre forteller Razer at de ikke har noen planer om å lansere den også annonserte modellen med en 60Hz 4K-OLED-skjerm på det nordiske markedet i denne omgang.

Blade 15 Advanced koster fra 2600 euro.

Oppgradert «budsjettmodell»

Om prisen på Blade Advanced får deg til å gråte en skvett kan vi også melde om at selskapet ruster opp den såkalte «Base»-modellen sin på 15 tommer. Denne er ikke fullt så sprekt spesifisert som Advanced-modellen og kommer kun i sort utførelse, men er en del rimeligere.

Base-modellen leveres med den samme prosessoren som Advanced-modellen, men «kun» Nvidias RTX 2060-grafikk.

Minst like artig er det at skjermen får en solid oppgradering. Nå skilter også denne med et raskt 144 Hz-panel som er kalibrert på fabrikken. Oppløsningen er «bare» Full HD, men etter vår mening gir dette fortsatt en god opplevelse på de tross alt relativt små skjermene 15-tommers bærbare kommer med.

I forhold til Advanced-modellen må du klare deg uten ansiktspålogging i Windows samt muligheten til å tilpasse RGB-belysning induviduelt for hver enkelt tast.

Base-modellen veier 2,1 kilo, er rett under to centimeter tykk og koster 2149 euro.

Razer har ikke bekreftet til oss nøyaktig når noen av de nye maskinene deres blir tilgjengelig i Norge, men de lanseres i USA neste måned.

Vi kommer snart med en test av Razer Blade 15 Advanced med RTX 2080 Max-Q-grafikk, så følg med hos oss om du er på jakt etter ny bærbar. Med nye modeller på vei kan vi kanskje håpe på litt penere priser på utgående modeller.

Les også
Vi har prøvd verdens minste skikkelige spillbærbare
Les også
Asus ROG Zephyrus S med RTX 2080 Max-Q: Den kraftigste spillbærbare vi har testet
Les også
Spillbærbare med RTX 2080 Max-Q: Så rå blir PC-ene når prisen runder 30 000 kroner. Vi har testet tre av dem.
Les også
Razer-brødrister blir en realitet etter år med masing fra fans
Les også
Razer har oppdatert sin eksterne grafikkløsning
Les også
Razer Raptor er selskapets første spillskjerm, men de klarer likevel å skille seg ut
Les også
Razer skal begynne å lage spillskjermer – viser frem lekker modell på CES
Les også
Nå har Razer Blade Stealth fått Nvidia-grafikk
annonse