Til hovedinnhold

Network Norway og Tele2 sliter

Network Norway og Tele2 har planer om å bygge ut Norges tredje mobilnett, i konkurranse med Telenor og Netcom.
Utbyggingen er beregnet til å koste rundt 1,9 milliarder kroner, men de to selskapene sliter nå med å få på plass finansieringen, skriver Dagens Næringsliv.
De er ikke de første som får merke finanskrisen. I høst gikk operatøren MTU konkurs, deretter fulgte Ice.net, som siden har gjenoppstått med nye eiere.
- Vi har jobbet med å få finansieringen på plass lenge, og finanskrisen har ikke akkurat gjort det lettere, sier konsernsjef Harri Koponen i Tele2, til avisen.
Det er ikke bare finanskrisen som har gjort bankene usikre på finansieringen av et nytt mobilnett. Et vedtak i Post- og teletilsynet i høst gjør at Tele2 ikke kan kreve like høye termineringspriser som planlagt.
- Vi er svært misfornøyd. Vedtaket er i tråd med varselet fra juni i år og dersom dette skulle bli det endelige resultat, må vi revurdere vår bygging av et tredje mobilnett. Vi håper på en annen vurdering hos Samferdselsdepartementet, og vi vil følgelige påklage vedtaket til Samferdselsdepartementet innen treukesfristen, sa administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele 2 til Mobilen.no, da selskapet fikk avslag på sin klage før jul i fjor.
Klagen ligger nå til behandling hos Samferdselsdepartementet, og svar ventes en gang før sommeren.

Les også
Klart for tredje mobilnett, likevel?
Les også
Alt inkludert for dine ansatte
Les også
Tele2s beste tilleggstjenester
Les også
Nedtur for HTC
Les også
Network Norway får ny konsernsjef
Les også
PT tar klagene som et godt tegn
Les også
Alle klager på PT-vedtak
Les også
- Vi er svært misfornøyd
Les også
Langt i fra krisetilstander
Les også
Truer utbygging av nytt nett
Les også
- Urimelig overfor oss
Les også
Du slipper å betale for mottak av samtaler
Mer om
annonse