Til hovedinnhold

Her er Samsungs nye smartklokke

Nå nærmer deg set lansering av oppfølgeren til Gear S.

Samsung

Vi har i ganske lang tid blitt servert rykter og spekulasjoner om Samsungs nye smartklokke, og det har også kommet hint om hvordan den vil bli seende ut, noe som antakelig er et viktig aspekt for mange som ennå sitter på gjerdet når det gjelder det nye produktsegmentet.

Nå har det imidlertid endelig dukket opp det som tilsynelatende er komplette bilder av klokken, noe som omsider gir oss et godt innblikk i designet til det nye produktet. Det melder blant andre Android Central.

Slapp teaserbilder

Bildene kom i form av et knippe teaser-bilder som Samsung viste frem på tampen av den offisielle kunngjøringen av de nye mobilflaggskipene Galaxy S6 Edge Plus og Galaxy Note 5.

Gear S-oppfølgeren får et moderne og minimalistisk design. Foto: Samsung

Teaser-bildene ligger i skrivende stund ute på Samsungs nettsider, og viser en rund smarktlokke med et ganske minimalistisk og moderne design. Samsung skriver i teksten til det ene teaserbildet at klokken skal kombinere mote og teknologi, og at klokken representerer en ny tilnærming til det klassiske, runde klokkedesignet.

Ellers foreligger det ennå ingen flere tekniske detaljer. Det gikk rykter om at Samsung skulle formelt avduke smartklokken på det nylig arrangementet, men med tanke på at dette altså ikke skjedde, vil produktet etter all sannsynlighet bli lansert på IFA-messen i begynnelsen av september.

Får Samsung Pay

Tidligere rykter har indikert at Samsungs smartklokke får en Exynos 3472-prosessor på 1,2 GHz, 768 MB minne, 4 GB lagringsplass og et batteri på 250 mAh. Den får også en rotérbar urkrans som blant annet skal kunne brukes til å navigere i menyer med, samt en Super-AMOLED-skjerm med en oppløsning på 360 x 360 piksler.

Klokken skal ifølge ryktene også by på støtte for den nye betalingsløsningen Samsung Pay, som selskapet nylig kunne fortelle er på vei ut på markedet. Flere detaljer vil vi altså trolig få rede på under IFA-messen.

Samsungs erkekonkurrent har et stort forsprang på smartklokke-markedet: Apple Watch sitter nemlig med en gigantisk markedsandel »

annonse