Til hovedinnhold

Apple fortsetter å håve inn penger

Selskapet melder om enda et rekordkvartal.

View Apart/Shutterstock.com

Det er ingen hemmelighet at Apple er blant dem som gjør det desidert skarpest blant de store IT-aktørene for tiden, noe som ikke minst kom tydelig frem etter at selskapet satte verdensrekord i netto, kvartalsmessig fortjeneste tidligere i år.

Nå har selskapet lagt frem tallene for det seneste kvartalet, og det ser sannelig ut til at festen fortsetter med uforminsket styrke. Apple satte riktignok ikke verdensrekord denne gangen, men melder likevel om enda et rekordkvartal.

Saftig iPhone- og Mac-salg

Det tredje finanskvartalet endte med en samlet omsetning på 49,6 milliarder dollar, som er en oppgang på meget solide 32,6 prosent sammenlignet med fjorårets kvartal, da selskapet meldte om en omsetning på 37,4 milliarder dollar.

Svært solid iPhone-salg hjalp godt på Apples seneste kvartalsresultater. Foto: endermasali/Shutterstock.com

Når det gjelder netto fortjeneste lå tallet på 10,7 milliarder dollar, opp fra 7,7 milliarder dollar i fjor. Dette er riktnok et stykke unna det første kvartalet, men likevel et svært sterkt resultat og over analytikerenes forventninger.

Ifølge Apple kom de svært gode tallene av et kvartalsmessig rekordsalg av iPhone og Mac-maskiner. Inntekten fra iPhone-salget gikk opp med vanvittige 59 prosent i kvartalet sammenlignet med samme periode i fjor, mens Mac-inntektene økte med 9 prosent.

iPad-salget kraftig ned

Når det gjelder antallet enheter ble det solgt 47,5 millioner iPhone-telefoner i løpet av det tredje kvartalet i år, mot 35,2 millioner i samme periode i fjor. Mac-salget lå på 4,8 millioner, opp fra 4,4 millioner i 2014.

Apple tjente imidlertid 23 prosent mindre fra iPad-salget, som dette kvartalet lå på 10,9 millioner enheter, mot 13,2 millioner i samme periode i fjor.

Ellers noterte selskapet seg også den høyeste kvartalsmessige omsetningen noensinne når det gjelder digitale produkter og tjenester, først og fremst via App Store. Selskapet peker dessuten på lanseringen av smartklokken Apple Watch som en bidragsyter.

Det dukker stadig opp nye Apple-rykter: Nå skal selskapet kanskje begynne å lage biler »

annonse