Tek.no

Nyhet

Snart kan Android-smartklokkene snakke med hverandre

Ny oppdatering gir Android Wear-plattformen nye funksjoner.

Motorola
17 Juli 2015 08:30

Smartklokke-salget går ikke akkurat så det griner, og forbrukere har i stor grad forholdt seg noe skeptisk til det nye produktsegmentet. I et forsøk på å øke appellen forbedres klokkene imidlertid stadig, og nå viser det seg at den store Android Wear-plattformen får en kraftig oppgradering.

Nettstedet Phandroid har fått en eksklusiv titt på noen av de nye funksjonene i en kommende Andriod Wear-oppdatering, som både skal gjøre plattformen mer brukervennlighet og mer «sosial».

Direkte «klokke-til-klokke»-kommunikasjon

Først og fremst skal Android Wear visstnok få en ny kommunikasjonsfunksjon kalt «Together». Denne vil blant annet gjøre det mulig å sende for eksempel skriblerier, emojier, klistremerker, bilder og meldinger direkte til smartklokkene til andre personer.

Android Wear-plattformen blir snart bedre. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

I informasjonen som Phandroid fikk tilgang til ser det ut til at denne funksjonen er begrenset til kun étt av de såkalte «watch face»-alternativene, altså de digitale urskivene på klokkene.

Disse lages i ulike varianter av utviklere, og kan velges av brukerne basert på egne preferanser. Som nettstedet peker på vil det være upraktisk for brukerne om funksjonen kun kan brukes med ett spesikt ansikt, men dette vil trolig bli endret på.

Offisiell enkelttrykk-støtte

Dermed følger Google altså tilsynelatende etter Apple, som har lignende funksjonalitet på sine Apple Watch-smartklokker. Apples løsning har for øvrig en funksjon som lar deg sende din egen puls som vibrasjoner til noen du tenker på, men det er uvisst om Google planlegger noe tilsvarende.

I tillegg til dette skal den nye Android Wear-oppdateringen visstnok også inneholde offisiell støtte for enkelttrykk på de digitale urskivene. Dette har riktignok allerede vært mulig, men hittil ikke med Googles godkjennelse. Enkelttrykk vil blant annet kunne brukes til å foreta estetiske endringer på urskiven.

Det vil også kunne brukes til å veksle mellom hvordan ulik informasjon vises på klokken, og i denne sammenheng ble værinformajson trukket frem som et eksempel. I tillegg kan man benytte funksjonen til å åpne nye aktiviteter. Utviklere skal allerede være i gang med å bygge funksjonaliteten inn i nye urskiver.

Apple har også smartklokke-oppdateringer underveis: Slik blir oppfølgeren til Apple Watch »

Les også
Prisene på Huaweis lekre smartklokke kan ha blitt lekket
Les også
Denne klokken kan du bruke sammen med Apple Watch
Les også
Her kjører han spillklassikeren Half-Life på en Android-smartklokke
Les også
Apple Watch knuser konkurrentene på smartklokke-markedet
Les også
– Apple Watch-interessen er i ferd med å synke kraftig
Les også
LG Watch Urbane: Slik er den første klokka med Android Wear 5.1
Les også
Android-smartklokker blir telefonuavhengige
Les også
Google vil la Android Wear fungere med iPhone
Les også
Motorola Moto 360: Motorola Moto 360 er den lekreste smartklokken vi har testet
annonse

Les også