Til hovedinnhold

– Dette er Nexus 5

Beste bilde hittil av den nye telefonen fra Google og LG.

MacRumors-forum / weespeed

Et medlem av MacRumors-forumet har lagt ut et bilde av det han hevder er den kommende Google Nexus 5-telefonen, skriver Droid-life.com. Telefonen vil bli produsert av LG, og selv om bilder av telefonen tidligere har lekket ut er dette kanskje det beste bildet av Nexus 5 så langt.

Dette var det første bildet av Nexus 5, fra Googles egen lanseringsvideo av Android 4.4 KitKat.Foto: Youtube-video fra Google.

Ifølge forumbrukeren, som kaller seg Weespeed, fikk han mulighet til å holde telefonen i hendene. Nexus 5 skal ifølge forumbrukeren være mindre enn LG G2, som det spekuleres i om Nexus 5 vil være basert på. Telefonen skal ligne litt på Nexus 7. Skjermen skal være god, men ikke like god som på Samsung Galaxy Note 3 – og rammen rundt skjermen skal være smal.

Mobiltelefonen på bildet ligner mye på den telefonen som ble vist i Googles egen video i forbindelse med lanseringen av Android 4.4 KitKat, og i dokumenter som ble levert inn i forbindelse med en søknad til FCC.

Spesifikasjonene har også lekket ut

Det italienske nettstedet Android World hevdet i helgen å kunne avsløre spesifikasjonene til Nexus 5 via det som skal være en loggfil fra en Nexus 5 med Android 4.4 KitKat. Loggfilen ble først funnet av nettstedet MyCE.

Disse bildene dukket tidligere opp i en FCC-søknad.Foto: Phonescoop.com

Ifølge Android World vil Nexus 5 få følge tekniske spesifikasjoner:

  • 4,97 eller 5-tommers Full HD-skjerm, 442 piksler per tomme
  • 2,3 GHz Qualcomm Snapdragon 800-prosessor
  • 2 GB RAM
  • 16 GB intern lagringsplass
  • 8 megapiksel hovedkamera, 1,2 megapiksel frontkamera
  • 2300 mAh batteri og støtte for trådløs lading
  • LTE, NFC, Miracast for trådløs bildeoverføring
  • Modellnummer: LG-D820

GSM Arena refererer også til en Ukrainsk operatør som på sine sider skriver at Nexus 5 vil bli utstyrt med et nano-SIM-kort av samme type som også brukes i Apples iPhone-modeller.

Den store overraskelsen i spesifikasjonslisten er kanskje 8 megapiksel-kameraet. LG G2, som Nexus 5 antas å være basert på, har nemlig et 13 megapiksel kamera med optisk bildestabilisator. Det kan tenkes at Google vil gå for et billigere kamera for å holde prisen på Nexus 5 nede, men som alltid med rykter som dette er det verdt å ta opplysningene med en solid klype salt. Skjermen på G2 er også noe større; 5,2 tommer.

Lanseringen ventes å finne sted en gang i løpet av oktober, muligens den 14. oktober ifølge de heteste ryktene.

Les testen av LG G2 her »

Få også med deg testen av fjorårets Nexus 4-modell:
LG Nexus 4 er Android slik skaperne vil ha det

(Kilde: Droid-life.com)

annonse