Til hovedinnhold

– LG kommer med buet mobil

LG Flex får 6-tommers skjerm med bøyelig glass.

LG/Montasje

Nylig uttalte en av Samsungs sjefer at selskapet vil komme med en mobiltelefon med buet skjerm i løpet av oktober. Nå kan det se ut til at også konkurrenten LG forbereder noe lignende.

Ifølge Cnet.com planlegger LG en smartmobil med buet skjerm. Nettstedet skal ha fått opplysninger om dette fra kilder, som forteller at den nye telefonen vil få navnet LG G Flex.

Telefonen vil få en 6-tommer stor OLED-skjerm.

Denne skissen viser ifølge Cnet.com hvordan LG G Flex vil se ut.Foto: Cnet.com

Kan ikke bøyes

Selv om en ny type bøyelige skjermer begynner å komme nå, innebærer ikke dette at du faktisk kan bøye telefonen. Men ved å gjøre skjermen buet vil du for eksempel kunne la skjermen gå ned langs kanten på telefonen, slik Samsung allerede har vist prototyper på. Ifølge Cnet har LG planer om å la skjermen bue på en slik måte at den følger ansiktsformen.

Cnet har fått tak i en skisse som viser LG Flex, og den viser at hele telefonen er buet – ikke bare skjermen.

Buede skjermer har allerede gjort sitt inntog i TV-er, blant annet i 55-tommere fra både LG og Samsung. Det er samme teknologi som nå kommer også på mobiltelefoner.

En av fordelene med bøyelige skjermer, er at de antagelig vil tåle mer. Selv de hardeste typene glass, som Gorilla Glass, kan knuses om telefonen går i bakken. Ved å bruke et materiale som er mer fleksibelt enn vanlig glass vil skjermen kunne bøye seg litt unna om skjermen går i bakken.

Les også: Samsung Galaxy S5 kommer i to versjoner

(Kilde: Cnet.com)

annonse