Nexus 5 er lansert

Etter tidenes rykteflom er Googles neste referansemobil offisiell

Etter månedsvis med rykter, rykter og atter rykter, kan vi endelig skrive en lanseringssak for Google Nexus 5, den nye referansetelefonen som produseres av LG.

Telefonen ble lansert i kveld, uten særlig større ståhei enn en pressemelding. Hvis du har fulgt med på ryktene og lekkasjene, vet du allerede ganske godt hva du får her, men la oss ta en gjennomgang likevel.

Først med KitKat

Telefonen er naturligvis utstyrt med Googles nyeste Android-system, kjent som Android 4.4 KitKat. Navnet kom av et noe uventet samarbeid med en sjokoladeprodusent, etter at Google i flere år har brukt generelle navn på søtsaker.

Nytt i Android 4.4 er muligheten til å vekke telefonen, og sende tekstmeldinger, eller gjøre andre ting, bare ved å si ordene "Okay Google". Dette er samme type funksjonalitet som dukket opp i Motorolas Moto X for en tid tilbake, men som nå altså blir tilgjengelig for flere.

Les mer om nyhetene i Android 4.4 KitKat

I mellomtiden kan du ta en titt på Googles egen skrytevideo:

Kraftige spesifikasjoner

Forsiden av telefonen prydes av en fem tommer stor full-HD-skjerm, dekket av Gorilla Glass 3. Under den store skjermen er det Qualcomms Snapdragon 800-brikke som tikker og går. Dette er den raskeste på markedet, men det er allerede en del toppmodeller på markedet som har denne brikken, inkludert LGs egen G2-modell.

Den nye Nexus-en har fått støtte for en hel haug 4G-bånd, og burde dermed fungere utmerket i de raskeste mobilnettene også her på berget.

Litt lite batteri, og ikke minnekort

Du kan velge mellom lagringsplass på 16 eller 32 gigabyte, men minnekortstøtte glimrer stadig med sitt fravær.

Det er også greit å merke seg at batteriet i Nexus 5 er på 2300 mAh. Google oppgir at telefonen skal kunne brukes 8,5 timer på internett med Wi-Fi-tilkobling. Vi har likevel en begrunnet mistanke om at Nexus 5 vil slite med å oppnå den voldsomme batteritiden LGs andre toppmodell stiller med – ettersom den har liknende spesifikasjoner, men et batteri på hele 3000 mAh.

Bedre kamera?

Kameraet knipser bilder med 8 megapikslers oppløsning, og er mekanisk stabilisert. Nexus-variantene har tidligere ikke vært sluggere på fotokvalitet, men med tanke på at stabilisering nå er innebygget, er det lov å håpe på en ganske kraftig kvalitetsheving sammenliknet med tidligere modeller.

Versjonen med 16 gigabyte lagringsplass starter på 349 dollar i USA, eller såvidt over 2000 norske kroner.

Nexus 5 kommer til Norge i midten av november – les mer her »

(Kilder: Google og Google)

Les også
Samsung-brett med KitKat og kraftig batteri
Les også
LG/Google Nexus 5: Den mest komplette Nexus-en så langt
Les også
Ren Android har blitt spennende igjen
Les også
Slik blir Android 4.4 KitKat mye raskere
Les også
Nå rulles Android 4.3 ut til Galaxy S4
Les også
Nå kommer Nexus 5 til Norge
Les også
Dette er nytt i Android 4.4
Les også
– Dette er Nexus 5
annonse