Til hovedinnhold

uTorrent skal trolig begynne med betalingsløsning

Den mest populære torrentklienten kikker på muligheter for å ta betalt.

Fildeling via BitTorrent-protokollen er en svært populær Internett-aktivitet som hittil har vært helt gratis å benytte seg av. Nå har det dukket opp hint om at det mest populære BitTorrent-programmet uTorrent kanskje skal begynne med en form for betalingsløsning.

I et innlegg på den offisielle uTorrent-bloggen forteller utviklerne bak uTorrent at de leter etter nye måter å finansiere arbeidet på.

Ser etter løsninger «for alle budsjetter»

Utviklerne skriver at de ønsker å gi brukerne nye, «klare» alternativer for å støtte uTorrent – for alle typer budsjetter. Sistnevnte formulering ser altså ut til å antyde at en betalingsløsning vurderes, uten at dette er bekreftet.

I dag finansieres uTorrent-arbeidet med såkalt «bundlet» programvare, og nå letes det etter en bedre løsning. Foto: uTorrent.com

Ifølge blogginnlegget er uTorrent ikke fornøyd med måten tjenesten finansieres på idag, og det er dette som er motivasjonen for at de nå vurderer andre metoder.

I dag kommer mesteparten av inntektene fra andre programmer som følger med uTorrent-programmet, såkalt «bundling». uTorrent mener denne finansieringsmetoden ødelegger for en god brukeropplevelse og at de ønsker en bedre løsning.

Skal teste ut flere idéer

uTorrent skriver at de har mange idéer som skal testes ut i løpet av de kommende ukene og månedene. Hvorvidt en av disse idéene faktisk er en betalingsløsning gjenstår altså å se.

Ifølge utviklerne er ett av målene imidlertid å være åpne om prosessen underveis, noe som antakelig betyr at vi vil få vite flere detaljer om akkurat hva det er uTorrent-medarbeiderne planlegger ganske snart. For oppdateringer er det nok en god idé å følge med på bloggen.

I mellomtiden fortsetter jakten på piratene: Nå viser det seg at rettighetsalliansen følger med på nordmenns bruk av Popcorn Time »

(Via TorrentFreak)

Les også
Popcorn Time-grunnleggeren: – Vi var redde
Les også
Norsk filmbransje med i søksmål mot norske Internett-leverandører
Les også
Beklager at uTorrent snek til seg brukernes datakraft
Les også
Populært torrentprogram gjorde PC-er til bitcoin-gravemaskiner
annonse