Til hovedinnhold

Fortsatt eksplosiv vekst for «Netflix for pirater»

Populariteten til «Popcorn Time» tar av.

De lovlige distribusjonskanalene for film, tv og musikk har som kjent mange konkurrenter som opererer på siden av loven. For temmelig nøyaktig et år siden skrev vi om et nytt fremstøt som hadde potensialet til å bli en av filmbransjens største trusler, nemlig «Popcorn Time», som er blitt beskrevet som en slags «Netflix for pirater».

Som alle andre tjenester som hovedsakelig forvalter opphavsbeskyttet innhold ble Popcorn Time også raskt et mål for myndighetene. Tjenesten har til tross for dette vokst meget raskt i popularitet, og som Wired nå melder ser det ut til at den nå er i ferd med å nå nye høyder.

Vokser med 100 000 per dag

Nettstedet har vært i kontakt med det som skal være en av utviklerne bak Popcorn Time, som kunne fortelle at tjenesten opplever en enorm økning i popularitet. Personen kunne blant annet fortelle at appen Popcorn-time.se, som er den mest utbredte versjonen av tjenesten, nå vokser med hele 100 000 nye nedlastinger per dag.

Så tidlig som i november skal tjenesten ha hatt hele fire millioner brukere. Data fra Googles søketrend-tjeneste Google Trends viser i tillegg at søk som inneholder frasen Popcorn Time har steget jevnt og trutt helt siden oppstarten, og er stadig på vei oppover. Interessant nok er nordmenn blant dem som søker mest etter Popcorn Time på Google, med en tredjeplass på den såkalte søkevolumindeksen.

Popcorn Time er en gratis, torrent-basert tjeneste som setter brukerne i stand til å strømme tusenvis av filmer direkte i nettleseren på en omtrent like brukervennlig måte som Netflix, og bygger på åpen kildekode og bidrag fra hele verden. Programvaren samler og organiserer populære filer fra flere forskjellige BitTorrent-kilder som The Pirate Bay, Kickass Torrents, Isohunt og YTS.

Grafen under viser utviklingen når det gjelder Google-søk etter frasen «Popcorn Time» gjennom de siste 12 månedene.

Blant Netflix' farligste konkurrenter

Tjenesten har eksistert i flere ulike utgaver. En av de mest populære versjonene, time4popcorn, skal ha hatt flere millioner brukere allerede i september i fjor. Time4popcorn-domenet ble imidlertid stengt kort tid etterpå, og dette navnet vil nå ta brukerne direkte til det nåværende hoveddomenet popcorn-time.se.

Også den opprinnelige utgaven av Popcorn Time ble stengt av utviklerne selv kort tid etter at nettstedet ble kjent i media, men prosjektet ble altså raskt bragt videre av andre utviklere. Av innholdsleverandører er det særlig Netflix som har angrepet tjenesten. Som Wired peker på ble Popcorn Time navngitt som en av farligste konkurrentene til Netflix i forbindelse med fremleggelsen av kvartalstallene i januar i år.

Netflix har flere ganger gitt uttrykk for bekyrming for Popcorn Time-veksten: Her er grafen som skremmer selskapet »

Les også
Originale Popcorn Time er offisielt tilbake
Les også
Nå kan man strømme innhold rett fra The Pirate Bay
Les også
– Vil absolutt unngå søksmål
Les også
Arrestert for å forklare hvordan Popcorn Time fungerer
Les også
Hjelper ikke å blokkere The Pirate Bay
Les også
Nå kan «Netflix for pirater» brukes direkte i nettleseren
Les også
Netflix lar piratvirksomhet bestemme prisene på tjenesten sin
Les også
Denne grafen skremmer Netflix
Les også
Den mest populære utgaven av «Netflix for pirater» ble stengt
Les også
Nå har «Netflix for pirater» flere millioner brukere
Les også
Filmselskapenes store skrekk har fått Chromecast-støtte
annonse