Til hovedinnhold

Android-nettbrett tar innpå iPad

For noen dager siden skrev vi om den store økningen i nettbrettmarkedet, da Apple lanserte sin iPad. Av de 17,6 milloner nettbrettene som ble solgt i fjor, ble 9,7 millioner av dem solgt i fjerde kvartal alene.

Android har hengt litt etter, men det virker som om det kan henge sammen med manglende produkter. I fjerde kvartal tar Samsung Galaxy tab 21,6 prosent av markedet. Apple som tidligere hadde 95 prosent av markedet, falt til 75 prosent da Samsungs alternativ dukket opp. Det er kun solgt 500 000 enheter utenom disse to produktene, noe som utgjør en markedsandel på 2,8 prosent.

Nytt marked

Nettstedet reghardware.com spår at Android kommer til å ta ledelsen i nettbrettmarkedet på sikt, og mye fortere enn på smarttelefonmarkedet. Men den store ledelsen Apple har skapt seg, vil selvsagt være vrien å få tettet.

Spennende lanseringer

Vi tror det skal bli moro å følge med fremover. Samsung Galaxy Tab 2 er ventet å bli vist på en pressekonferanse den 13. februar i forkant av Mobile World Congress i Barcelona. I forrige uke skrev vi også om HTC Flyer, nettbrettet som er ventet å bli mobilprodusentens nye flagsskip. Begge disse skal leveres med Android, og er ventet å spise flere prosenter av Apples markedsandeler. Så spørs det om iPad 2 blir så mye bedre enn førsteutgaven som mange tror?

Les også: iPad 2 får ikke minnekort

(Kilder: reghardware.com og theinquirer.net)

annonse